Tehnopolis

Četvrtak, 25.01.2024.

18:46

Lažne eksplicitne slike Tejlor Svift kruže internetom

Prikazi pevačice Tejlor Svift, koji imaju seksualno eksplicitnu sadržinu a generisala ih je veštačka inteligencija, kruže društvenom mrežom X (Twitter) tokom celog dana.

Izvor: B92

Lažne eksplicitne slike Tejlor Svift kruže internetom
Foto: Shutterstock/Brian Friedman

Jedna od popularnijih takvih objava prikupila je više od 45 miliona pregleda, 24.000 repostova i stotine hiljada lajkova i bukmarkovanja, pre nego što je korisniku koji ju je objavio suspendovan nalog.

Ova objava je bila aktivna na platformi oko 17 sati, pre nego što je uklonjena. Kasnije počele su da se pojavljuju i druge sličnog sadržaja, na drugim nalozima.

Mnogi od ovih naloga su i dalje aktivni, a u nekim regionima je čak termin "Tejlor Svift AI" postao glavna tema, što dovodi do daljeg promovisanja ovakvog tipa sadržaja široj publici.

Politike platforme X u vezi sa veštački napravljenim grafičkim prikazima i golotinjom bez saglasnosti eksplicitno zabranjuju da se ovakva vrsta sadržaja nalazi na toj društvenoj mreži, a fanovi pevačice su kritikovali X jer su objave tako dugo ostale online.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: