Mask o koronavirusu: "Neću da se vakcinišem, nisam u riziku"

Ilon Mask je rekao da on i njegova porodica neće primiti vakcinu protiv koronavirusa kada postane dostupna.

Izvor: B92, Business Insider
Podeli
Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER
Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Mask je gostovao u podkastu "Sway", u organizaciji Njujork tajmsa, a domaćin je bila novinarka Kara Svišer. Tu je izvršni direktor Tesle i tehnološki mogul rekao kako se neće vakcinisati, jer "nije u riziku od kovida, a nisu ni njegova deca".

"U osnovi, ispravna stvar ne bi morala da bude karantin za celu zemlju, ali mislim da bi svako ko je u riziku trebalo da bude u karantinu dok sve ne prođe", rekao je Mask.

One je, inače, poznat po svojim kontroverznim stavovima o koronavirusu i karantinu u SAD. Na samom početku pandemije, virus je nazivao "glupim", a opšte stanje "panikom".

U martu je rekao i da se žestoko protivi preporukama Kalifornije da ljudi ostanu kod kuće, opisujući karantin kao "prisilno zatvaranje" i "fašizam".

Kada je okrug Alameda u Kaliforniji, gde je smeštena jedna od Teslinih fabrika, odbio da dozvoli kompaniji da nastavi proizvodnju, Mask je ponovo pokrenuo proizvodnju i rekao da je spreman da bude uhapšen.

Svišerova je to ponovo spomenula tokom intervjua, a Mask je rekao kako je Tokom razgovora sa Svisherom, nazvao je odluku okruga "preteranom", a svoju izjavu o tome da je spreman da bude uhapšen "šalom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 47 idi na stranu