Snouden napravio aplikaciju koja štiti od uljeza /VIDEO

Edvard Snouden je poznat po tome da otkriva mnoge stvari o kompleksnosti nadzora Američke Vlade, ali istovremeno propagira i metode koji korisnicima pomažu da se zaštite od neovlašćenog prisluškivanja/praćenja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 27.12.2017.

09:05

Snouden napravio aplikaciju koja štiti od uljeza /VIDEO
Foto: Youtube Screenshot

Nakon što je predstavio enkriptovani messenger pod nazivom Signal, Snouden nam sada donosi još jednu aplikaciju koja pokriva drugačiju oblast u zaštiti korisnika - zaštitu od fizičkog pristupanja nečijoj opremi.

Snouden je objavio Haven: Keep Watch aplikaciju, kao deo Guardian Projecta, a koja pretvara stari Android telefon u improvizovani sistem za nadgledanje ili nadzor.

Aplikacija će obaveštavati korisnika kada se primete pokreti u sobi u kojoj se nalazi laptop ili druga bitna oprema, snimaće zvuk, a može čak i da prevodi unos sa akcelerometra telefona kako bi odredio da li je telefon pomeran.

Ova sigurnosna aplikacija je još uvek u beta fazi i nije u potpunosti savršena, ali nema sumnje da je ideja koja stoji iza njenog kreiranja veoma upotrebljiva u praksi.

Izvor: Benchmark

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: