Diler Forda ukrao Firewatch artwork za reklamnu kampanju

Ovlašćeni dileri Ford automobila, kompanija Quirk Ford of Quincy Massachusetts, napravila je marketing skandal prilikom lansiranja svoje “Ford Freedom” akcije letnje rasprodaje.

Izvor: play.co.rs
Podeli

Za reklamu/poster kampanje su uzeli jedan od prepoznatljivih artworkova igre Firewatch, izašle ranije ove godine i koja je brzo postala hit upravo velikim delom zbog autentičnog art dizajna, na kome je radio čuveni Oli Mos u saradnji sa developerima Campo Santo.

Iz Quirk Forda su se ubrzo oglasili rekavši da su oni uredno uzeli fotografiju sa sajta widewallpaper.info, i da nisu znali da je fotografija nečije vlasništvo, ali se oglasio i Šon Vanaman iz Campo Santo koji je rekao da je to laž, jer artwork nije dostupan ni na kakvim wallpaper sajtovima. Već nakon par sati, Twitter stranica Quirk Forda je potpuno ugašena.

Taman kada se mislilo da su stvari rešene, neko je brzo otkrio video reklame sa zvanične Ford stranice, koji u pozadini sadrži šumu koja je u najmanju ruku snažno inspirisana Firewatch artworkom, ako ne i direktno preuzeta od njega. Sara Tatchio, iz Fordovog odeljenja za komunikaciju, je u razgovoru za Gamasutra, rekla da Ford ne učestvuje u reklamnim kampanjama lokalnih distributera, i da nemaju veze sa onim što je radio Quirk Ford. Upitana za reklamu sa zvaničnog Ford sada, rekla je da je taj art originalan, i da nije preuzet iz Firewatcha, već je rađen specifično za njihovu reklamu.

Poster koji je uradio Quirk Ford, kao i zvaničnu Ford reklamu, možete videti ispod.

izvor: play.co.rs

strana 1 od 77 idi na stranu