EVE Online u problemu sa brojem igrača?

Grupa aktivnih igrača EVE Online bavi se situacijom u ovoj igri i pitanjia zbog čega je broj igrača na najnižoj lestvici od 2008 godine.

Izvor: klanrur.rs
Podeli

Na slici možete videti grafik prikaza aktivnog broja igrača u proteklih 18 meseci a na ovom linku još nekoliko interesantnih grafikona. Iako se CCP još uvek nije oglasio ovim povodom a možda i neće, pad popularnosti igre jasno je vidljiv. Analiza navodi da su razlozi mnogobrojni, ali je pet glavnih:

1. CCP je banovao korišćenje ISBoxera, alata koji omogućava jednom igraču kontrolisanje većeg broja letelica kroz input broadcast na više klijenata.

2. CCP je promenio mehaniku po kojoj se kreću kapitalni brodovi u univerzumu te stvaranje mreže naloga za brzu kontrolu ovih brodova više moguće izvesti.

3. Novi igrači i njihovo iskustvo u igranju se u mnogome bazira na korporacijama kreiranim od strane igrača koji bi trebalo da nauče nove članove EVE univerzuma o ovoj igri. Iako je to donekle korisno, velika količina “drame” u tim korporacijama i zavisnost novih od veterana koji bi trebalo da im kreiraju zadatke u igri (a ovi to prestanu da rade veoma brzo) dovodi do toga da se novi igrači brzo zasite od igre i prestanu da je igraju.

4. Stari igrači odlaze iz igre zbog standardnih razloga zbog kojih stari igrači odlaze, ali nedovoljan broj novih dolazi da bi popunio tu rupu.

5. CCP menja način kako se osvaja svemir i kontroliše od strane alijansi. Dok se sistem ne implementira, veliki broj korporacija zaustavio je dalje osvajanje svemira, što je dovelo i do toga da igrači prestanu da plaćaju pretplatu dok ne vide kako će na kraju taj novi sistem izgledati.

izvor: klanrur.rs

Vesti

Mojang objavio da gasi igru Scrolls

Strateška kartaška igra Scrolls, koju potpisuje Mojang, dobro poznat tvorac još poznatije igre Minecraft, odlučio da je da ugasi Scrolls. Pomalo neobična odluka imajući u vidu da je tek lansiran “Echoes” dodatak, kao i da za igru postoji veliki broj aktivnih servera i igrača.

Vesti utorak 30.06. 19:53 Komentara: 1

Ipak ništa od “Death Star” mape za Battlefront

Verovatno ne postoji fan Star Warsa koji se nije zapitao da li će jedna od mapa biti veoma, veoma dobro poznata scena iz Star Wars serijala koja se odigrava na Zvezdi Smrti. Nažalost po sve fanove, Electronic Arts je objavio da Death Star mape neće biti u finalnoj verziji igre, ali da će uskoro objaviti koje će sve druge mape postojati.

Vesti utorak 30.06. 17:37 Komentara: 6

Xiaomi ne žuri da napravi prodor u SAD

Čini se da će ipak proći još neko vreme pre nego što kineska kompanija Xiaomi otpočne sa prodajom i ozbiljnijim marketingom u SAD. Hugo Bara, nekada rukovodilac Google-a a potpredsednik kompanije Xiaomi je možda i razočarao mnoge svojom jučerašnjom izjavom po ovom pitanju.

Vesti utorak 30.06. 08:41 Komentara: 16

Deus Ex slavi 15 godina

Deus Ex ovih dana puni 15 godina od svog izlaska. Zvanično objavljen 26. juna 2000, u prodaji se našao već od 20. istog tog meseca uneo je revoluciju u gaming industriju. Da bi to proslavili, Square Enix i Eidos Montreal napravili su dokumentarac o Deus Ex serijalu iz četiri dela, od kojih prvi deo, “Legacy of Deus Ex” možete, iz nekog razloga, trenutno ekskluzivno pogledati na IGN sajtu.

Vesti ponedeljak 29.06. 22:49 Komentara: 6
strana 1 od 75 idi na stranu