Nerviraju vas ekstenzije? Chrome bi mogao da ponudi rešenje da ih se otarasite jednim klikom

Google Chrome ima neke od najboljih ekstenzija, ali nekada neke od onih koje su dizajnirane da olakšaju pregled interneta imaju potpuno suprotan efekat.

Izvor: B92, Androidpolice

Petak, 13.01.2023.

13:30

Nerviraju vas ekstenzije? Chrome bi mogao da ponudi rešenje da ih se otarasite jednim klikom
Foto: slyellow / Shutterstock.com

Tako "tracker blockeri" mogu da sruše sajtove kao što je Twitter, neke ekstenzije utiču na to da se mobilne stranice sajtova učitavaju, a tu su i bezbednosni problemi sa nekim aplikacijama koje mogu da očitavaju podatke.

Ručno onemogućavanje pojedinačnih ekstenzija može da bude naporan zadatak, pa je Google zato odlučio da testira opciju koja će Chrome korisnicima omogućiti da to učine jednim klikom.

Reddit korisnik Leopeva64 je pronašao dokaz da Google razvija novi meni za Chrome ekstenzije, sa brzim tasterima za njihovo grupno gašenje.

Funkcija je trenutno deo Chrome Canary (sekcija u Chormeu gde se testiraju nove funkcije), ali nije funkcionalna i lista ekstenzija je prazna. Ali kada jednom postane funkcionalan, ovaj taster će omogućilti lako onemogućavanje ekstenzija, blokiranje malicioznih programa i vršenje bezbednog plaćanja.

Za sada nema informacija kada će opcija za onemogućavanje ekstenzija jednim klikom postati dostupna svim korisnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: