YouTube testira pametno preuzimanje videa na telefone

U ovom trenutku testiranje je namenjeno samo YouTube pretplatnicima na tržištu Evrope.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.01.2022.

11:50

YouTube testira pametno preuzimanje videa na telefone
Foto: otherstock / Shutterstock.com

Google je nedavno počeo s testiranjem nove opcije za svoj video servis YouTube, a namenjena je premijum korisnicima pametnih uređaja koje pokreće Android, i to samo na evropskom tržištu. Bar za sada.

Nova opcija, nazvana "Smart download", omogućava automatsko preuzimanje video zapisa na telefon, pri čemu će Googleov algoritam sam odabrati sadržaj koji bi mogao biti najzanimljiviji vlasniku telefona, a biće zasnovan na istoriji korišćenja YouTubea. Na sajtu 9to5Google ističu kako se sličan algoritam koristi i u Googleovoj aplikaciji YouTube Music gde je prilično dobar u odabiru muzike koje preuzima na uređaj.

Broj videa koji će se moći da se preuzmu ograničen je na dvadeset, a korisnici kojima je dostupna manja količina prostora za skladištenje podataka dobiće obaveštenje da bi prvo trebalo da oslobode prostor na telefonu ili kartici, kako bi se pametno preuzimanje nastavilo.

Ova opcija je namenjena prvenstveno korisnicima koji imaju ograničen plan potrošnje podataka, pa će se video zapisi, naravno, preuzimati samo kada je telefon povezan na WiFi. Takođe, sigurno je da će biti korisna i onima koji se često nalaze na mestima na kojima nema signala ili je signal slab pa je učitavanje videa sporo.

Nije poznato da li se Google odlučiti da proširi testiranje na veći broj korisnika, odnosno hoće li jednom ova opcija postati svima dostupna ili bar svim premijum korisnicima, koji plaćaju pretplatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: