Facebook uveo "indkator poverenja" u borbi protiv lažnih vesti

Od kako je, prošle godine, izbila "kriza" lažnih vesti, Facebook je najavio više inicijativa kako bi promovisao autentično autorsko novinarstvo. Ta kompanija je upravo povukla poslednji potez u tom pravcu.

Izvor: B92
Podeli
GettyImages
GettyImages

Facebook je uveo "indkator poverenja", odnosno "trust indicator", ikonicu na koju možete da kliknete kako biste saznali više o autoru ili izdavaču koji je objavio članak podeljan na toj društvenoj mreži.

"Indkatori poverenja", koje će korisnici moći da vide "prikačene" za tekstove podeljene na Facebooku, pružaće informacije o izdavačkoj politici, etičkom stavu, proverenosti informacija, ispravkama u tekstovima, kao i vlasničkoj strukturi izdavača, prenosi The Verge.

Facebook je "indkator poverenja", za sada, počeo da primanjuje u saradnji sa manjim brojem izdavača, ali svakako planira da, tokom vremena, njihov broj proširi.

"Verujemo da pristup informacijama koje nude širi kontekst o sadržaju koje je podeljen, omogućava korisnicima da bolje vrednuju članak izdavača ili autora kome veruju, i da budu sigurni da je sama priča dovoljno verodostojna", navodi se u saopštenju Facebooka

Printscreen / Facebook
Printscreen / Facebook

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.