Google će uskoro blokirati logovanje iz ugrađenih browsera

Aplikacije na mobilnim uređajima, kao što su Facebook, Instagram, Reddit i druge, stižu sa svojim ugrađenim browserima. Ideja iza ovoga je da će korisnici nastaviti da koriste aplikaciju čak i kada kliknu na link. Međutim, problem sa ugrađenim browserima je što se mogu koristiti za probijanje sigurnosti i hakerske napade.

Tehnopolis

Izvor: Benchmark

Nedelja, 21.04.2019.

12:03

Google će uskoro blokirati logovanje iz ugrađenih browsera
Foto: guynamedjames/depositphotos.com

Google je svestan ovoga i kompanija je najavila da će od juna blokirati logovanje iz ugrađenih browsera. Prema navodima kompanije, "MITM presreće komunikaciju između korisnika i Google-a u realnom vremenu kako bi prikupio podatke o korisniku i logovao se. Kako nije moguće utvrditi razliku između legitimnih logovanja i MITM napada na ove platforme, Google će blokirati logovanje iz ugrađenih browsera od juna". Za one koji ne znaju, MITM napadi predstavljaju situaciju gde hakeri kradu login podatke korisnika kada ih ovaj unosi. Ovo se često može videti u phishing e-mailovima, gde se dobijaju poruke za koje možete misliti da su od banke, a kada kliknete na link i unesete svoje podatke oni bivaju ukradeni. Google promena je dobra vest za one koji se ne osećaju bezbedno tokom logovanja u svoje Google naloge preko ugrađenih browsera, prenosi Benchmark.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: