Igrate Fortnite? Sada možete da zarađujete stvarni novac u igri

Predstavljen je Unreal Editor za Fortnite, alat pomoću kojeg kreatori mogu da stvaraju svoje sadržaje u okviru Fortnitea i da za to budu finansijksi kompenzovani.

Tehnopolis

Izvor: hcl.hr

Četvrtak, 23.03.2023.

18:30

Igrate Fortnite? Sada možete da zarađujete stvarni novac u igri
Foto: Gustavo Preiss / Shutterstock.com

Epic Games je lansirao ono što bi moglo da označi novu eru u Fortnite igri. Na PC platformi dostupan je UEFN – Unreal Editor for Fortnite, set alata za dizajniranje, razvoj i distribuciju igara unutar Fortnitea.

Dakle, Fortnite kao takav više nije igra već platforma s nizom drugih igara koje stvara zajednica kreatora. Tu će moći da se nađu različiti žanrovi igara, od pucačina do realističnih simulacija, s različitim vizuelnim stilovima.

Nove igre unutar Fortnitea biće izvedene u obliku ostrva, što znači da će svaka imati svoj kod. Trenutno su dostupna tri primera koja su "tech demo" onoga što može da se ostvari kroz Unreal Editor. Drugi uzbudljivi deo ove vesti jeste da će stvaranjem igara i sadržaja unutar Fortnitea moći da se zarađuje stvarni novac. Pokrenut je takozvani Creator Economy 2.0 program u sklopu kojeg Epic Games kreatorima sadržaja za Fortnite daje 40% svoje zarade od prodaje u Item Shopu.

Isplate će se vršiti na mesečnom nivou, a iznos zarade zavisiće od toga koliko su kreirani sadržaji popularni među drugim igračima. Preciznije rečeno, što drugi igrači više igraju sadržaj koje kreirate, to će vam mesečna zarada biti veća.

Gledaće se i koliko su vaše kreacije privukle novih Fortnite igrača, odnosno koliko ste privukli onih koji su se vratili Fortniteu. Naravno, gledaće se i to koliko dugo je vaš kreirani sadržaj uspeo da zadržati ljude uz Fortnite na dnevnom i nedeljnom nivou.

Zarađivanje preko kreiranja sadržaja bit će dostupno igračima starijim od 18 godina, čiji je korisnički nalog za Fortnite stariji od 90 dana. Iz Epica kažu da im je u planu da jednog dana omoguće zarađivanje i za mlađe kreatore.

Prijave za Creator Economy 2.0 primaju se ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: