Skandal "trese" EA Sports: Zaposleni nelegalno prodavali kartice?

FIFA zajednica je danas veoma lošeg raspoloženja, jer internetom kruže slike na kojima se, navodno, vidi kako zaposleni u EA prodaju ekstremno retke kartice fudbalera.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 12.03.2021.

11:41

Skandal
Foto: Profimedia

Gejming gigant je, samo prošle godine, ostvario neto prihod od 1,49 milijardi dolara od Ultimate Team moda, u kome igrači mogu da kreiraju svoj željeni tim.

Prema skrinšotovima koji su osvanuli na društvenim mrežama, zaposleni su prodavali najpoželjnije kartice određenim igračima za cenu od 900 do čak 2.500 dolara. Neke od ponuda su "Icon" kartice na kojima možete da nađete legende ovog sporta poput Pelea, Zidana i drugih, a primećene su i "Prime Icon Moment" kartice koje su još ređe verzije "Icon" kolekcije, prenosi play.co.rs.

Neke od ovih kartica je gotovo nemoguće naći u "random" paketima kartica, a igrači su uglavnom dolazili do njih menjajući se sa drugima na nezvaničnim kanalima i sajtovima.

Za sada još nije jasno ko je prodavao kartice, ali je EA izdao saopštenje u kom se kaže da je temeljna istraga u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: