Samsung je odlučio koje čipove će koristiti Galaxy S24 serija?

Galaxy S24 serija navodno neće koristiti Exynos čipove ni na jednom svetskom tržištu.

Izvor: B92, SamMobile
Podeli
Foto: tinhkhuong / Shutterstock.com
Foto: tinhkhuong / Shutterstock.com

Iako Samsung više neće proizvoditi sopstvena CPU jezgra za buduće Exynos mobilne čipove, to nije sprečilo kompaniju da najavi nove premijum Exynos čipove zasnovane na ARM CPU jezgrima.

Glasine sugerišu da Samsung radi na novom Exynos čipsetu, koji će koristiti jezgra sa ARM dizajnom. Međutim, iako će taj dizajn biti namenjen najvišem tržišnom segmentu, Galaxy S24 premijum serija telefona neće koristiti te čipove.

Ovo sugerišu najnovije informacije dojavljivača @OreXda na Twitteru. Prema navodima izvora, Galaxy S24 serija neće koristiti Exynos čipove ni na jednom svetskom tržištu.

To znači da će se Galaxy S24, poput aktuelne S23 serije, oslanjati isključivo na Qualcomm čipove, a pretpostavka je da će to biti Snapdragon 8 Gen 3.

Prema glasinama od ranije, Snapdragon 8 Gen 3 SoC bi mogao da ima 1 + 5 + 2 arhitekturu CPU jezgara, sa jednim Cortex-X4 mega jezgrom takta do 3,75GHz, pet Cortex-A720 CPU jezgara takta 3,0GHz i dva Cortex-A520 CPU-a sa taktom od 2.0GHz.

Aktuelna Galaxy S23 serija je prekinula dosadašnji dualitet i podelu na tržišta koja dobijaju telefon sa Snapdragon ili Exynos čipsetom. Kod Galaxy S23 serije postoji samo Snapdragon 8 Gen 2 SoC (specijalni, overklokovani model za Samsungovu seriju) za sva tržišta.

Moguće je da će se ovo partnerstvo između Samsunga i Qualcomma nastaviti i za Galaxy S24 seriju, ali ostaje da to bude i zvanično potvrđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.