Apps 8

22.03.2024.

7:55

Zakerberg ukrao Maskovu veliku ideju

Zakerberg je pretekao Maska, implementiravši u Threads ideju koju je Mask oduvek želeo da doda u X platformu.

Autor: B92

B92
Zakerberg ukrao Maskovu veliku ideju
EPA-EFE/TASOS KATOPODIS

Podeli:

Mark Zakerberg je počeo da testira funkciju horizontalnog prevlačenja (swiping) na svojoj Threads platformi. Zanimljivo je da je o ovoj funkciji Mask tvitovao pre oko dve nedelje, ističući da već godinu dana želi da je doda u X.

Threads, servis čija je namena u velikoj meri i da troluje Ilona Maska, sada testira mogućnost svajpovanja.

"Nova stvar koju testiramo: prevucite da biste lajkovali ili nam recite da niste zainteresovani za objavu. Ovo je lak način da nam stavite do znanja šta želite da vidite u većoj meri na svom feedu", kaže Zakerberg u svojoj objavi.

Funkcija, koju Threads testira, bi korisnicima mogla da omogući veću kontrolu nad algoritmom. Instagram i Facebook nude veoma malo kontrole. 

S druge strane, Ilon Mask ima ideju da opcijom prevlačenja omogući čistiji dizajn i želi da horizontalno prevlačenje zameni tastere za lajkovanje i odgovaranje u dnu objava.

Koliko će implementiranje opcije svajpovanja pomoći Threadsu da svrgne X sa trona , ostaje da se vidi. Poslednje informacije, koje imamo, kažu da Threads ima 130 miliona aktivnih korisnika. Platforma X ih ima više od pola milijarde.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: