Keš opleo po Kirjosu: Cirkuzant, varalica, manipulator

Nik Kirjos i njegovo ponašanje i dalje jedna od tema na Vimbldonu.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 04.07.2022.

09:05

Keš opleo po Kirjosu: Cirkuzant, varalica, manipulator
Foto: Profimedia

Australijanca se plasirao u četvrtfinale pobedom protiv Amerikanca Brendona Nakašima, ali je najviše prašine podignuto posle subotnje pobede nad Stefanosom Cicipasom.

Cicipas je kažnjen sa 10.000 dolara zbog napucavanja loptice na tribine, dok je istom sumom kažnjen i Kirjos za pljuvanje u meču prvog kola i užasno ponašanje na meču sa grčkim teniserom.

I Cicipas i Kirjos su žestoko kritikovani u medijima zbog skandaloznog ponašanja, a oglasio se i Kirjosov sunarodnik, Pat Keš.

Šampion Vimbldona iz 1987. godine bio je veoma žestok u ocenama ponašanja tenisera iz Kanbere.

"Nadajmo se da neće baciti tenis na još niži nivo nego što je to učinio u subotu. To je bio apsolutni haos. Doveo je tenis na najniži nivo koji sam ikad video što se tiče ponašanja, varanja, manipulacije, vređanja, agresivnog ponašanja prema sudijama, linijskim takođe. Imao je sreće da prođe kroz prvi set, trebalo je još tada da dobije kaznu. Nešto tu mora da se uradi. Ovo je apsolutni cirkus. Je li ovo nekom zabavno? Verovatno jeste. Ali tome ipak treba postaviti granice", jasan je Keš.

Australijanac smatra i da je sudija izgubio kontrolu meča.

"Cicipas je mogao da se požali na odluku da li je recimo pio aut i on bi mu se uneo u lice. To je deo ponašanja na terenu, nešto što Kirjos često radi, ali mora da postoje granice. Nemam problema da se neke stvari rade, ali ovo je bilo van kontrole. I sudija je izgubio kontrolu. Sakupljači loptica su još trčali preko terena, on je već servirao, nije želeo da uspori. Cicipas se s pravom bunio. Bilo je uzbudljivo i zabavno, ali po meni, otišlo je predaleko", dodao je Keš.

Kaže da i dalje ne može da veruje čemu je prisustvovao.

"Nikad nisam video ništa slično. Nisam siguran da više treba pričati o tome, ne želim da se ovo promoviše kao tenis", poručio je Keš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: