Drejmond Grin za B92: Volim tenis, Novak je sjajan, ali...

Dvostruki je NBA šampion, Ol-star igrač, najbolji defanzivac najjače lige sveta, član nestvarnih Golden Stejt Voriorsa, a sada i gost sajta B92.net.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Četvrtak, 13.07.2017.

12:00

Drejmond Grin za B92: Volim tenis, Novak je sjajan, ali...
Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Drejmond Grin je jedan od gostiju ovogodišnjeg Vimbldona i u ekskluzivnom razgovoru za B92, koji je jedini od srpskih medija uspeo da ga intervjuiše, otkrio je kako je zavoleo tenis.

Dok su me novinarke ESPN i organizatorke intervjua popreko gledale što sam im nakratko "ukrao" Grina, stigao sam da ga pitam nekoliko pitanja o 'belom sportu'.

"Ceo život gledam tenis, odrastao sam uz ovaj sport. Venus i Serena su one na koje sam se ugledao. Dolazim iz Saginoa, Mičigen gde svi obožavaju njih dve. Uz njih sam počeo da gledam, a onda sam se dodatno zainteresovao. Rodžer Federer, Andre Agasi, Sem Kveri, Endi Mari… Sve su to momci uz koje sam mnogo naučio", počeo je Drejmond Grin priču za B92.

Kako sam kaže, duga NBA sezone, profesionalne obaveze, ali i izraziti nedostatak talenta učinili su da nikada ne uzme reket u ruke.

"Nikada nisam igrao tenis u životu. To je jedna od onih stvari koje stvarno uživam da gledam, ali nisam siguran koliko bih dobar bio na terenu. Ostaviću to ovim momcima koji stvarno umeju". Spomenutog Kverija gledao je na Centralnom terenu kako sa trona ruši domaću nadu Endija Marija.

"Naravno da sam gledao taj meč, bio je neverovatan. Neke udarce koje je izveo, neke asove koje je pogađao u važnim trenucima… Odigrao je izuzetno. Prikazao je najbolju partiju i zaslužio da prođe u polufinale".

Zvezda Golden Stejta nije imala prilike da do sada upozna Novaka Đokovića i veruje da će imati još šansi da osvaja titule posle predaje Tomašu Berdihu u četvrtfinalu.

"Novak je sjajan i već dugo je na tom nivou. Uvek sebi daje šansu da osvaja trofeje, ali kada dođete u ovu fazu turnira, svi igraju veoma dobro. Svako može da pobedi svakoga i radujem se što ću moći da vidim ko će uspeti da dođe do kraja – da li Novak ili neko drugi. Neka najbolji pobedi".

Za kraj, otkrio nam je da mu je životna želja bila da dođe na Vimbldon.

"Turnir u muškoj konkurenciji je sjajan i dugo nije bio tako neizvestan. Svi žele da trijumfuju i za mene je posebno što to mogu da gledam iz prve ruke. Poseta Vimbldonu je nešto što sam imao na spisku životnih želja (bucket list)", zaključio je Drejmond Grin za B92. Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: