Antonić: "Cilj London 2012. godine"

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jovica Antonić izjavio je da je dugoročni cilj selekcije koju predvodi plasman na OI u Londonu 2012. godine.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 14.04.2009.

14:32

Default images

Antonić je podsetio da rerezentaciju u ovoj sezoni očekuje šampinat Evrope u Letoniji od 7. do 20. juna, i dodao da su ambicije tima plasman od devetog do 12. mesta, čime bi se postigao za korak bolji rezultat u odnosu na prethodno EP.

"Na spisku za šampionat u Letoniji nalaze se sve naše najbolje igračice. Za razliku od prethodnih godina, kada smo imali problema sa odzivom u državni tim, sada je situacija drugačija", istakao je Antonić.

Prema njegovim rečima, na sve košarkašice se veoma ozbiljno računa u narednom periodu, zaključno sa Igrama u Londonu.

"Veliko mi je zadovoljstvo što se na spisku nalazi i nekoliko mladih, perspektivnih igračica, jer one predstavljaju budućnost srpske košarke", rekao je Antonić.

Na spisku selektora nalaze se Marija Erić, Tamara Radočaj, Maja Miljković, Miljana Musović, Danijela Rizvić, Sonja Petrović, Adrijana Knežević, Ines Kresović, Milica Dabović, Jelena Milovanović, Iva Roglić, Ana Perović, Ines Ajanović, Ivana Grubor, Dara Kovačević, Marina Puškar, Zorica Mitov, Jovana Rad, Bojana Vulić, Iva Musulin, Biljana Stjepanović, Dajana Butulija, Milica Paligorić, Tina Jovanović, Sara Krnjić, Tijana Ajduković i Maja Vučurović.

Reprezentacija Srbije pripeme počinje 12. maja, bazični deo će odraditi na Kopaoniku i u Rumi, a u Letoniju putuje 5. juna.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u C grupi sa selekcijama Litvanije, Rusije i Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: