Nova titula za Obradovićev PAO

Izvor: A G

Četvrtak, 05.06.2008.

04:04

Default images

Košarkaši Panatinaikosa osvojili su 10. titulu u poslednjih 11 godina u Grčkoj, pošto su u odlučujućoj, petoj utakmici finala savladali Olimpijakos na svom terenu 90:76 i tako trijumfovali sa 3-2 u seriji. Ovo je za Željku Obradoviću četvrta uzastopna dupla kruna, čime je oborio rekord Arisa iz 1980. godine. „Zelenima“ iz Atine to je ukupno 29. titula šampiona države.

U teškim trenucima najbolji, i najskuplji proradili su za PAO. Litvanac Šarunas Jasikevičius imao je učinak od 18 poena, četiri asistencije i dve blokade, dok je Amerikanac sa Arizone Majk Baptist pored 18 poena imao i šest skokova. Pored Jasikevičiusa, i druga dva beka u timu Željka Obradovića bila su raspoložena.

Dimiris Dijamantidis je kao i uvek bio dobar u svim segmentima. Meč je završio sa 13 poena, četiri skoka, dve asistencije, četiri ukradene lopte i i jednom blokadom, dok je Vasilis Spanulis na kraju imao 15 poena, tri skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte. U finišu meča proradio je i Kostas Carcaris koji je ekipi najviše falio u Evroligi ove sezone. On je meč završio sa 12 poena i sedam skokova.

Trećeplasirana ekipa u grčkom šampionatu je Panionios. Tim u kojem igraju Ivan Zoroski, Aleksandar Ćapin i Dušan Šakota plasirao se tako u Evroligu prvi put posle 12 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: