Ivanovićeva: Timska pobeda

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 27.04.2008.

16:52

Default images

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je presrećna što je doprinela da Srbija uđe među 16 najboljih reprezentacija sveta, posle osvajanja odlučujućeg poena za ulazak u Svetsku B grupu Kupa federacija. Ivanovićeva je savladala Niku Ožegović, sa 2:0, što je bilo dovoljno za ukupnu pobedu Srbije u Zagrebu. "Cela ekipa je doprinela ovom uspehu. Ponosna sam na sve nas. Nadam se da ćemo već dogodine uspeti da uđemo u A grupu", rekla je Ivanovićeva i dodala da je Srbiji po kvalitetu mesto među osam najboljih.

Govoreći o meču protiv Nike Ožegović, Ivanovićeva je istakla da joj je zbog bolesti trebalo malo više vremena da uđe u ritam.

"Trebalo mi je malo više vremena da uđem u ritam. Kako je meč odmicao osećala sam se sve bolje. U prvom setu nikako mi nije polazilo za rukom da nađem pravi tajming za servis i zato je bilo onoliko grešaka." rekla je Ivanovićeva.

Srpska teniserka na kraju je "kritikovala" zagrebačku publiku zbog toga što nije napravila malo vatreniju atmosferu.

"Krivo mi je što atmosfera nije bila malo burnija, kao što je to inače slučaj na ovakvim takmičenjima, jer to dodatno motiviše. Publika je bila izuzetno korektna", rekla je Ivanovićeva.

Hrvatska teniserka Nika Ožegović rekla je da je protiv druge teniserke sveta igrala "sasvim zadovoljavajuće".

"Za razliku od jučerašnjeg duela protiv Jelene Janković, ovim mečom sam mnogo zadovoljnija. Nisam imala šta da izgubim. Imponovalo mi je što igram protiv druge igračice sveta i sada znam šta je vrhunski tenis", rekla je Ožegovićeva.

"Kada je pojačala tempo, Ivanovićeva je pokazala zbog čega je tu gde jeste u svetskom tenisu, a posebno sam oduševljena njenim forhend projektilima", rekla je Ožegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: