Stopostotni Jokić i hvatanje sjajne forme (VIDEO)

Prve dve utakmice Nikole Jokića u sezoni 2017/2018 nisu nam pokazale mnogo toga, međutim izgleda da je to bio alarm za centra Denver Nagetsa.

Izvor: PT

Subota, 28.10.2017.

14:16

Stopostotni Jokić i hvatanje sjajne forme (VIDEO)
EPA/ERIK S. LESSER

Srpski košarkaš je u dva meča na startu postigao samo sedam poena uz 3 od 13 igre, s tim što su mu skokovi i asistencije bili na nivou.

Falila je agresivnost u napadu, što je izjavio i trener Majk Meloun. Jokić ga je poslušao u narednom meču protiv Vašingtona je šutnuo više nego u prva dva meča i rezultat je bio sjajan.

Nikola je protiv Vizardsa ubacio 29 poena (9/14), uhvatio devet skokova i podelio pet asistencija. Ova partija trgla je srpskog košarkaša, koji je i u naredna dva meča briljirao. Šarlotu i Dvajtu Hauardu je ubacio 18 poena i uz to uhvatio 12 lopti, dok je u noći između petka i subote ostvartio učinak od 18 poena, 15 skokova i 5 asistencija.

Stopostotni iz naslova odnosi se na Jokićev perfektan šut sa linije za slobodna bacanja. Centar Denvera je na pet utakmica šutnuo 11 penala (2,2 po meču) i pogodio je sve.

Naravno, ovo nije veliki uzorak, međutim raduje Nikolina smirenost kada stane na liniju penala. Nikola trenutno u sezoni beleži 14,4 poena, 11,4 skokova, 4,8 asistencija i nalazi se u usponu formu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: