Posle Vilijamsa, i Bogut stigao u Klivlend

Endru Bogut, australijski centar i član šampionske generacije Golden Stejt Voriorsa, poslednje je pojačanje Klivlend Kavalirsa.

Izvor:

Četvrtak, 02.03.2017.

17:43

Posle Vilijamsa, i Bogut stigao u Klivlend
Getty Images

Boguta su, posle trejda sa Dalas Meveriksima, otpustili Filadelfija 76ersi, a kako je prošao period od 48 časova (waivers), kada su timovi mogli da ga angažuju po uslovima pređašnjeg ugovora, vrlo lako se dogovorio sa upravom aktuelnog šampiona za 400.000 dolara.

Bogut je drugo značajno pojačanje tima iz Ohaja u samo nekoliko dana, pošto je pre dva dana u klub stigao i iskusni plejmejker Deron Vilijams, koji je ove sezone takođe nastupao za Meverikse.

S druge strane, dolazak Boguta može se smatrati i ličnom osvetom jer je on bio jedan od trojice igrača kojih su se Voriorsi odrekli, kako bi napravili meste u seleri kepu za Kevina Durenta.

Cela situacija još više dobija na težini posle povrede kolena koju je KD doživeo pre dve noći, a sumnja se da mu je stradao prednji ukršteni ligament i da je sezona za njega gotova.

Istovremeno, Kavsi su se odrekli Džordana Mekrija kako bi napravili mesta za Australijanca, ali i, barem na papiru, značajno uvećali šanse da odbrane prsten u najjačoj ligi sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: