Kanađanke najbolje u hokeju na ledu

Hokejašice Kanade osvojile su, treći put zaredom, titulu olimpijskih pobednica. One su u finalu bile bolje od tima SAD rezultatom 2:0.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

02:21

Default images

Bronzane medalje pripale su Finkinjama. One su savladale Šveđanke posle produžetka, bilo je 3:2. Finalni duel odlučen je prvoj trećini, Mari-Filip Pulan je u 14. i 17. minutu postigla pogotke za, pokazaće se, konačnih 2:0.

Finalnu utakmicu posmatralo je 19.000 ljudi u dvorani 'Kanada hokej plejs' a domaći navijači, zaljubljenici u hokej, napravili su sjajnu atmosferu.

Turnir u Vankuveru bio je četvrti olimpijski u ženskoj konkurenciji. U julu 1992. godine ženski hokej na ledu uključen je u olimpijski program a dogovoreno je da se prvi turnir orgnizuje 1998. godine u Naganu.

Na Igrama u Naganu Amerikanke su iznenadile i osvojile zlatne medalje, a Kanađanke su bile najbolje u Solt Lejk Sitiju i Torinu.

Međunarodni olimpijski komitet nije se oglašavao povodom nekih tekstova u medijima koji prate Igre u Vankuveru u kojima je pominjana mogućnost da se ženski turnir izbaci iz olimpijskog programa.

Razlog je jednostavan, dve selekcije su apsolutno dominantne, Kanađanke i igračice iz Sjedinjenih Država odigrale su sva finala svetskih prvenstava do sada, a samo jednu medalju 'svetliju od bronzane' u istoriji velikih takmičenja žena imaju Šveđanke.

Na ovom turniru su te dve selekcije dominirale, do finala su Kanađanke ostvarile četiri pobede uz gol razliku 46:2, Amerikanke su imale isti broj pobeda, postigle su 40 golova a primile dva.

konačan plasman:
1. Kanada
2. SAD
3. Finska
4. Švedska
5. Švajcarska
6. Rusija
7. Kina
8. Slovačka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: