Nova vest
Košarka 12

15.5.2024.

8:30

Branson se igrao sa Indijanom – Niksi ponovo odbranili svoj teren

I dalje nema brejka u polufinalnoj seriji istočne konferencije između Njujork Niksa i Indijane Pejsersa.

Srđan Novaković
Profimedia

Niksi su predvođeni sjajnim Džerelom Bransonom slavili sa 121:91 za vođstvo u seriju od 3:2.

Branson je utakmicu završio sa neverovatnih 44 poena, uz to je plej Američke reprezentacije na minulom Svetskom prvenstvu dodao i sedam asistencija, tako da je on bez sumnje bio glavna zvezda ovog petog okršaja velikih rivala u ovoj seriji.

Uz pleja Niksa, dobru partiju su imali Alek Burks i Džoš Hart koji su imali po 18 poena.

Sa druge strane Paskal Sijakam je bio najefikasniji u svom timu sa 22 poena.

Bolje su utakmicu otvorili Pejsersi koji su poveli sa 17:5, ali su Niksi do kraja prvog perioda prekrenuli rezultat, tako da su posle 12 minuta košarke imali vođstvo od 38:32.

Tu se razigrao Branson koji je počeo gotovo sve da pogađa. Iz svih pozicija je plej Niksa bio precizan, a kada nije onda je na skoku bio Ajzea Hartenštajn koji je hvatao sve što se odbijalo od obruča.

Niksi su u drugom periodu po prvi put imali dvocifrenu prednost, koju su držali sve do kraja prvog poluvremena, gde su imali prednost od 69:54.

Nisu se Pejsersi predavali pa su početkom treće uspeli da spuste prednost Niksa na sedam poena razlike, ali to je samo izazvalo novu seriju domaćih od 17:0, gde je onda bilo jasno da će pobeda i vođstvo ponovo preći na stranu ekipe iz Njujorka.

Utakmica broj šest je u Indijani.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu