Nova vest
Tenis

Subota, 19.11.2022.

09:25

Umornog Đokovića čeka američki bombarder

Srpski teniser Novak Đoković će se za ulazak u finale Završnog mastersa boriti protiv Amerikanca Tejlora Frica, u subotu od 14.00.

Izvor: MT

Autor: MT

Umornog Đokovića čeka američki bombarder
Profimedia/Nicolò Campo/Sipa USA

Novak je u petak odigrao iscrpljujući meč sa Danilom Medvedevim, kojeg je slomio tek posle taj-brejka trećeg seta.

Iako mu rezultatski nije bio značajan (jeste doduše donosio 200 ATP poena i 400 hiljada dolara), srpski as nije želeo da u ovom derbiju samo statira.

"Nisam zabrinut s te fizičke strane, jer briga vam samo oduzima energiju koja vam je potrebna. Ako se sutra desi nešto dobro ili loše, desiće se i sa tim ću se nositi sutra. Uradiću sve što je potrebno sa svojim fiziterapeutom, sa ljudima iz tima da imam dobar odmor i oporavak. To je uvek bio deo moje rutine. Znam šta je potrebno. Bilo je mnogo situacija pre gde sam veoma brzo uspevao da se odmorim. Nadam se da će to opet biti slučaj", rekao je Đoković.

Đoković će se sa Fricom sastati po šesti put, a sve prethodne mečeve rešio je u svoju korist.

Redom ga je pobeđivao u Monte Karlu, Madridu, Rimu, Parizu, a najveći problem imao je na Australijan openu 2021, kada je sa pocepanim mišićem slavio posle pet setova.

Novak je na Završnom turniru u karijeri igrao sedam finala, te osvojio pet titula, poslednju 2015. godine.

Inače, u drugom polufinalu od 21.00 igraju Kasper Rud i Andrej Rubljov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu