Nova vest
Košarka 8

25.5.2024.

13:00

Papapetru: "Nerealno, prošle sezone 17, sad igramo finale"

Košarkaš Panatinaikosa Janis Papapetru i svi u taboru atinskog kluba još su pod utiskom svega što im se dešava ove sezone i finala Evrolige izborili.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Ekipa Ergina Atamana potukla je u prvom polufinalnom meču na završnom turniru u Berlinu ekipu Fenerbahčea i igraće za najvredniji evropski trofej.

Rival u finalu biće im moćni Real.


Uspeh Panatinaikosa je veliki, za neke i nestvaran ako se ima u vidu gde je ekipa bila prethodnih godina i prethodne sezone.

"Nerealno", prvi je utisak Joanisa Papapetrua posle plasmana u finale.

"Znam dobro koliko sam radio i koliko sam bio fokusiran sve vreme. Rekao sam i pre završnog turnira, bez obzira na rezultat, osećam se dobro, radio sam na sebi i želim da pomognem".

Na pitanje šta je bilo presudno za plasman u finale, bivši košarkaš Partizana je bio jasan:

"Odbrana, igrali smo sa mnogo energije. Kalaicakis je takođe promenio momentum meča neverovatnom energijom u odbrani i trojkom u poslednjoj sekundi treće deonice. Taj trenutak je promenio tok utakmice. Zaista nije lako da neko njegovih godina i bez iskustva na završnom turniru uradi tako nešto".

Meč za trofej biće nagrada Atamanovim igračima za sjajne partije ove sezone.

"Nisam imao vremena da mislim o finalu. Prošle sezone Panatinaikos je bio 17. a ove godine smo u finalu Evrolige, jedan meč od velikog cilja. Ne znam da li se to nekom timu ranije desilo, nerealno je. Sad moramo dati sve pd sebe u tih poslednjih 40 minuta sezone".

Podeli:

Komentari 8

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu