Nova vest
Tenis

Subota, 20.05.2017.

14:12

Halep u finalu Rima

Rumunska teniserka Simona Halep prva je finalistkinja Masters turnira u Rimu.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Halep u finalu Rima
Getty images

Ona je u polufinalu sa 2-0 u setovima savladala Holanđanku Kiki Bertens, 7:5, 6:1.

Halep će se u finalu sastati sa boljom iz duela Garbinje Muguruse i Jeline Svitoline. Meč teniserki iz Španije i Ukrajine počinje u 17 časova.

Prvi set između Halepi Bertens počeo je brejkom rumunske teniserke. Simona Halep je rano povela sa 2:0, ali njeno vođstvo nije dugo potrajalo. U trećem gemu Bertens čuva servis, a potom brejkom poravnava rezultat.

Halep odmah uzvraća ribrejkom i vraća prednost, povećava prednost do 5:3 i ima priliku da posao u prvom setu završi svojim servisom i još jednom ne uspeva da prevagne. Bertens se ne predaje i dolazi do 5:5, ali joj se potom dešava "deža vi".

Njena protivnica opet uzvraća brejkom za 6:5 i svojim servisom uzima prvi set.

Drugi set je izgledao potpuno drugačije nego prvi. Rumunka s dva brejka odlazi na 4:0, kada Bertens dolazi do jeidnog gema u tom delu igre. Halep i trećim brejkom u setu potvrđuje pobedu.

Halep je bila bolja u procentu poena na svoj prvi servis, ali je posebna razlika bila vidljiva u poenima posle drugog servisa (62% prema 27%). Rumunka je šest puta oduzimala protivnici servis, dok je to Holandđanki polazilo za rukom dva puta, pa je Halep čekirala kartu za finale rimskog mastersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu