Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.11.2022.

19:25

Flik posle debakla: Nismo rizikovali

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Hansi Flik izjavio je da je razočaran porazom od Japana na Svetskom prvenstvu u Kataru

Izvor: B92

Autor:B92

Flik posle debakla: Nismo rizikovali
EPA-EFE/Friedemann Vogel

On je dodao da su zbog toga pod pritiskom za prolazak u osminu finala tog prvenstva.

"Bili smo na dobrom putu, zaslužili smo da vodimo na poluvremenu. Nismo rizikovali, Japanci su bili konkretniji, a mi smo pravili greške koje ne bi trebalo da se dešavaju", rekao je Flik novinarima nakon utakmice.

On je kazao da će morati da potraže sreću u utakmici drugog kola grupe E, gde će se u nedelju sastati sa reprezentacijom Španije.

Kapiten Nemačke Ilkaj Gindoan kazao je da reprezentacija nije igrala loše, ali da nije bila dovoljno ubedljiva, dodajući da su imali osećaj "da nisu svi želeli loptu".

"Previše lako primamo golove, pogotovo drugi. Ne znam da li je bilo lakše postići bilo koji drugi gol na Svetskom prvenstvu", rekao je Gindoan.

Reprezentacija Japana pobedila je u Dohi reprezentaciju Nemačke (2:1) u meču prvog kola grupe E na Svetskom prvenstvu.

Nemačka je vodila 1:0 na poluvremenu, gol je postigao kapiten Gindoan, ali je Japan preokrenuo u golovima Doana i Asana u drugom poluvremenu utakmice.

U drugoj utakmici prvog kola grupe E, od 17 časova igraju Španija i Kostarika, dok će u narednom kolu, u nedelju igrati Japan - Kostarika i Španija - Nemačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu