Urugvaj – mladost i iskustvo

Kada je država od nekih tri i po miliona stanovnika najbolja južnoamerička selekcija na dva od poslednja tri Mundijala, onda je to poseban uspeh.

Izvor:

Subota, 05.11.2022.

08:11

Urugvaj – mladost i iskustvo

Režirao ga je Oskar Tabares, ali da u poslu nema ljubavi pokazao mu je tamošnji savez koji ga je otpustio nakon serije loših rezultata i na njegovo mesto postavio Dijega Alonsa.

Urugvaj je klasičan primer ekipe u kojoj se iskustvo sastaje sa mladošću. Tu je nekoliko protagonista čuvenog Svetskog prvenstva iz 2010. kada je Urugvaj stigao do polufinala. Pitanje je da li će Fernando Muslera braniti posle niza povreda, Dijego Godin je odveć star i prespor da bi imao prednost u odnosu na Arauha i Himenesa (mada se isti toliko povređuju da nije isključeno), a u napadu teško da ćemo istovremeno na terenu videti Luisa Suaresa i Edisona Kavanija iako oni i u poznim godinama tresu mreže.

Sa druge strane imate Federika Valverdea i Darvina Nunjesa, dvojicu mladih superstarova svetskog fudbala na čijim će leđima biti ova selekcija u nekom od narednih ciklusa. Pitanje je samo kako će Alonso da izbalansira ovaj miks i da li je realno da ponove uspeh iz Rusije kada su eliminisali aktuelnog evropskog prvaka u osmini finala, da bi potom u narednoj rundi ispali od ekipe koja je podigla "boginju".
Foto: Sofascore
Pitanje je kako će Urugvajci izgledati, odnosno u kojoj formaciji će igrati. Alonso je u kvalifikacijama forsirao 4-4-2, ali treba uzeti u obzir da je to bio slučaj protiv nešto slabijih ekipa, pa i nije pravi primer.

Boriće se i sa sentimentalnošću, a kako i ne bi? Ako se odluči da igra sa jednim napadačem moraće da izbaci nekoga od Suaresa ili Kavanija, sa sve Nunjesom koji bi onda morao da igra po krilu što nije njegova primarna pozicija. Pitanje je da li da igra sa trojicom pozadi i tako omogući kapitenu Godinu da ima mesto u startnih 11 gde će imati više prostora nego da je samo dvojica igrača u poslednjoj liniji.

To nije put kojim bi trebalo da ide i lako bi mogao prateći njega da završi takmičenje već u grupi iza Južne Koreje ili Gane što bi bio ogroman neuspeh.

Raspored
24. novembar, 14.00 Urugvaj – Južna Koreja
28. novembar, 20.00 Portugal – Urugvaj
2. decembar, 16:00 Gana – Urugvaj

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: