Đoković – Džumhur 6:1, 6:2

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na fantastičan način je počeo takmičarsku sezonu – ubedljivom pobedom nad Damirom Džumhurom u Dohi. Đoković je na startu turnira u katarskom gradu deklasirao Džumhura rezultatom 6:1, 6:2.

 6:1, 6:2
  Đoković   Džumhur  
  2 : 0  
6:1, 6:2 – Kraj! Ubedljiva pobeda Đokovića nad Džumhurom!
Uspeo je Damir da osvoji još jedan gem i izbegne sudbinu iz prethodnog duela sa Đokovićem, ali je to bilo sve što je pružio u ovom susretu. Novak uz sitne poteškoće dobija četiri poena i završava posao za 56 minuta.
6:1, 4:1 – Novi brejk za izvesni kraj meča
Sada više ništa ne može da učini Džumhur na terenu, Novak za njega izgleda kao brzi voz i dolazi do novog brejka.
6:1, 3:1 – Osigurano vođstvo u drugom setu
Bilo je malo problema, Damir je osvojio dva poena, ali opet je Nole prošao bez suočavanja sa brejk prilikama. Dobio je gem i osigurao stečeno vođstvo.
6:1, 2:1 – Sada nema greške – Novak pravi brejk i u drugom setu!
Pošto je dobio još jedan siguran gem u kojem je servirao, nije dozvolio scenario iz prethodnog i odmah je napravio brejk. Džumhur sada nije imao rešenje, mnogo je grešio i sa nulom izgubio servis. Ovaj meč je vrlo brzo postao "jednosmerna ulica".
6:1, 0:1 – Novak propustio nove četiri brejk šanse
Igra Damira Džumhura potpuno se raspala u finišu prvog seta i bilo mu je potrebno da se oporavi. To je morao da učini na 0:40 i pravo je čudo kako je uspeo da "preživi" ovaj gem. Greškama Đokovića je izbegao brejk kod prve tri prilike, onda je malo pustio ruku i u sledećih nekoliko poena bekhendom diktirao ritam. Nakon tri izjednačenja, uspeva da dobije prvi gem u nastavku.
6:1 – Federerovski gem za osvajanje prvog seta!
Fantastičan gem koji je trajao manje od minuta i u kojem je sve poene Novak rešio servisom – za 23 minuta dobio je prvi set.
5:1 – Džumhur nemoćan, novi brejk Đokovića!
Posle još jednog veoma sigurnog gema za našeg igrača, u kojem je Džumhur nekako parirao, usledio je novi pritisak na servis protivnika. Forhend je Đokovića služio izuzetno, pa je jednim takvim napadom doša do 40:40, da bi nakon greške imao i brejk priliku. Odmah je krenuo da šeta Damira, ovaj brzo popustio i opet izgubio servis.
3:1 – Džumhur se upisao na semafor
Teniser iz Bosne i Hercegovine bio je blizu da pretrpi i drugi brejk, ali ovoga puta je uspeo da se izvuče. Na 30:30 je odigrao dva kvalitetna poena i upisao se na semafor.
3:0 – Novak se izvukao i materijalizovao brejk
Mogao je Đoković momentalno da ispusti stečenu prednost jer je treći gem počeo sa dve greške. Džumhur je po prvi put zapretio, ali je Srbin imao spreman odgovor. Vezao je četiri poena i iskobeljao se iz neugodne pozicije.
2:0 – Brejk Novaka na startu meča!
Ekspresno je najbolji igrač sveta došao do osetnije prednosti, pošto je već u drugom gemu oduzeo servis rivalu. Sa dva dobra poena je došao do 0:30, ubrzo se izborio za dve brejk prilike i realizovao prvu.
1:0 – Đoković sigurno startovao
Srpski teniser je svojim servisom počeo meč i bio veoma siguran na startu. Izgubio je samo jedan poen i došao do prvog gema na turniru u Dohi.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: