Pari Sen Žermen – Crvena zvezda 6:1 (4:0)

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su ubedljiv poraz na gostovanju Pari Sen Žermenu u drugom kolu grupe C Lige šampiona – 6:1 (4:0). "Crveno-beli" su doživeli pravo otrežnjenje protiv jednog od najjačih timova na svetu i iz prve ruke se uverili kako izgleda fudbal na najvišem nivou.

 Nejmar 20, 22, 81, Kavani 37, Di Marija 42, Mbape – Marin 74
  PSG   CZV  
  6 : 1  
90+2' Kraj utakmice - Zvezda je ubedljivo poražena na "Parku prinčeva"!
90' Dva minuta nadoknade
88' Sve seva oko gola Borjana
Osmelio se i Kimpembe sa nekih dvadesetak metara, Borjan je pogledom ispratio tu loptu, ali je srećom ona išla pored stative.
86' PSŽ nastavlja da ređa šanse
Posle Di Marije, Veratija i Kavanija, u prilici se našao i Čupo-Moting. Odlično ga je u kaznenom prostoru pronašao Menije, a njegov udarac je izblokiran.
84' Opravdano poništen gol Kavanija
Čupo-Moting je šutirao sa leve strane, Borjan odbio do Kavanija koji je ušao u gol, ali je prethodno bio u ofsajdu.
82' Dovoljno je to bilo od Nejmara...
Brazilac je završio utakmicu, umesto njega ušao je Julijan Draksler.
81' Gooool – nova majstorija Nejmara iz slobodnjaka za het-trik!
Ako je prvi pogodak Nejmara bio maestralan, šta tek reći za drugi? Sada je fauliran na nekih 25 metara, šutirao je bez velikog zaleta i pogodio gornji desni ugao gola nemoćnog Borjana – 6:1
76' Dvostruka izmena u redovima PSŽ
Mladi Tilo Kerer debituje ove sezone i ulazi umesto Tijaga Silve, dok je Maksim Čupo-Moting zamenio Mbapea.
74' Goooool -– Zvezda smanjila u Parizu preko Marina!
Momentalno je Ebesilio pokazao klasu i već prvim kontaktom sa loptom asistirao Marku Marinu. Idealno ga je proigrao, on utrčao iskosa sa desne strane i zakucao loptu pod prečku za prvi pogodak Zvezde u elitnom takmičenju – 5:1.
73' Treća izmena u Zvezdi
Teren napušta Ben, a u igri je Lorenci Ebesilio.
71' Mbape mogao odmah do drugog gola
Pokušao je Di Marija da ga proigra, Rodić je to osetio, ali mu je Mbape oduzeo loptu. Srećom, ostala mu je na levoj nozi i on je slabo šutirao.
70' Goooool – Mbape se upisao posle magije Nejmara!
Nije više mogao ni Borjan sve da brani, a došao je red i na Mbapea da se upiše u listu strelaca. Međutim, ništa od tog gola ne bi bilo da Nejmar nije magično proigrao Bernata preko odbrane, a on poslužio mladog Francuza za 5:0.
67' Prvi žuti karton na utakmici
Zaradio ga je Stojković zbog povlačenja Nejmara.
65' Sada i Rodić pokušava sa distance
Levi bek gostiju osmelio se i sa više od 20 metara uputio udarac po sredini gola, ponovo bez problema za francuskog čuvara mreže.
64' Prvi šut Zvezde u okvir gola
Pokušao je Marko Marin sa desne strane spoljnim delom kopačke, bez problema za Areolu.
60' Mbape ubacuje, Rodić ispred Kavanija
Po ko zna koji put su Parižani probili po levoj strani, Mbape je tražio Kavanija u petercu i da Rodić nije intervenisao, to bi bilo 5:0.

Starsportphoto
56' Puca Zvezdina odbrana po šavovima
Da su malo ozbiljniji igrači iz Pariza, sada bi već bilo 7-8 golova u mreži Borjana. "Crveno-beli" doživljavaju najteže igračke trenutke protiv "aždaja" iz PSŽ.
52' Opet šansa za Nejmara i nova odbrana Zvezdinog golmana
Ne uspeva Stojković ni da se približi Mbapeu koji mu beži kada god poželi. Opet je poslužio Brazilca, sada je bio njegov red da bude sebičan, pa je Zvezdin golman opet bio heroj tima.
51' Nestvarna odbrana Borjana, Nejmar umalo do het-trika
Lukavo je "ispod lakta" šutirao Nejmar sa nekih desetak metara. Borjan je uspeo da se vrati na stajnu nogu i nekako ukroti taj udarac.
50' PSŽ je opasan i iz prekida
Najviši u skoku posle kornera bio je Rabio i malo je falilo da postigne gol.
49' Borjan opet sprečava Mbapea da postigne gol
Sada je malo sebičan bio i Mbape jer je šutirao iskosa sa leve strane, a imao usamljenog saigrača na povratnoj. Borjan je bio koncetrisan i odbranio.
47' Neuspešan napad Bena
Pokušali su gosti da organizuju napad kroz sredinu, Ben je tražio Pavkova, ali bez uspeha.
45+1' Počelo drugo poluvreme, Milojević napravio dve izmene
Trener Zvezde Vladan Milojević je napravio dve izmene u svlačionici ostavio Veljka Simića i Vujadina Savića, a ubacio Milana Pavkova, odnosno Srđana Babića.
45+1' Kraj agonije u prvom poluvremenu za Zvezdu
Video je srpski šampion svu snagu moćnog Pari Sen Žermena i kako to izgleda kada najbolji igraju fudbal. Mrežu Zvezde načeo je maestralni Nejmar pogotkom iz slobodnjaka, a onda su golovi padali kao na traci za 4:0 posle prvih 45 minuta.
45' Kakav potez Nejmara i odbrana Borjana
Šta je sada uradio Nejmar? Driblingom je "uništio" Degeneka u petercu, pre nego što mu je Borjan skinuo treći pogodak.
42' Goooool – Di Marija nastavio agoniju Zvezde!
Potpuno se igra Zvezde raspala u drugih 20 minuta prvog poluvremena. Ono što Mbape malopre nije uspeo, jeste Anhel di Marija. Menije je po desnoj strani promešao Rodića, centrirao na peterac gde je Argentinac pobegao Stojkoviću i ćušnuo je u gol za 4:0!
39' Mbape propustio stopostotnu priliku
Sada je bio red na mladog Francuza da postigne pogodak, ali je on propustio zlatnu priliku. Nejmar ga je idealno proigrao, on izašao 1 na 1 sa Borjanom, pre nego što je šutirao "nebu pod oblake".
38' Drugi pokušaj "crveno-belih"
Sada se za malo više prostora izborio Veljko Simić, bio je sam na 20 metara, ali je šutirao daleko iznad prečke.
37' Goooool – Kavani uz mnogo sreće za 3:0!
Iako se činilo da je ritam opao, Parižani su uspeli da dođu do novog pogotka, doduše uz mnogo sreće. Posle pokušaja Mbapea da ubaci u kazneni prostor, lopta je nakon karambola došla do Edinsona Kavanija. Urugvajac je promešao čuvare, a onda uz odbitak savladao Borjana – 3:0.
35' PSŽ umirio ritam na "Parku prinčeva"
Malo su usporili domaći igrači sa napadima i spustili loptu, ali to ne znači da se treba opustiti. Oni u svakom trenutku mogu postići pogodak.
31' Opet Nejmar stvara prilike saigračima
Mnogo kvalitetniji je Brazilac od svih protivničkih igrača i lako kreira prilike. Opet je nanizao nekoliko čuvara po centrali, odložio desno do Menijea, ali je sada Rodić uspeo da stigne i omete ga pri šutu.
29' Sreća za Zvezdu, Nejmar promašio sa ivice kaznenog
Opet su udvojili domaći fudbaleri, sada Krstičića i oduzeli mu loptu bez faula. Odmah se otvorila prilika za Nejmara, ali je on bio neprecizan.
27' Borjan spasao treći gol posle šuta Kavanija
Preagresivni su igrači PSŽ i gosti ne uspevaju da izađu iz svog kaznenog prostora. Sada je Bernat oduzeo loptu Stojkoviću i centrirao sa leve strane, pogodio Kavanija u glavu, ali je Borjan odlično reagovao i spasao novi pogodak.
22' Goooool – Nejmar ekspresno duplirao vođstvo!
Nije prošlo ni punih 120 sekundi, a na semaforu je pisalo 2:0. Opet se stvorio višak na desnom boku, Mbape je ostao usamljen, sada je ubacio na peterac gde je naleteo Nejmar i sproveo loptu u mrežu.
20' Goooool – majstorija Nejmara iz slobodnjaka za 1:0!
Odmah je bilo jasno da će "crveno-beli" imati muke iz ove pozicije, što je potvrđeno nekoliko trenutaka kasnije. Nejmar je uhvatio zalet, sjajno prebacio živi zid i Borjan je bio nemoćan – 1:0.
18' Peti faul nad Nejmarom, šansa za PSŽ
Faulirao je Savić Nejmara na nekih 20 metara, što je već peti faul nad Brazilcem, pa domaći igrači imaju dobru priliku iz slobodnjaka.

Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
15' Sjajan prodor Nejmara, Borjan brani šut Mbapea
Brazilac je izdržao dva faula Krstičića i lako ga prošao po centrali, odložio loptu do Mbapea na desnu stranu, ali je Borjan bio na mestu.
14' Prodor Mbapea, umalo šansa za PSŽ
Ponovo je probio krilni napadač po desnoj strani, zavrnuo povratnu, ali Kavani nije uspeo da iskontroliše tu loptu.
9' Velika prilika za Mbapea
Posle prodora i centaršuta Nejmara slabo je loptu izboksovao Borjan, pravo na nogu Mbapeu. Mladi Francuz je pokušao iz prve, ali je zamalo bio neprecizan.
8' Prvi udarac ka golu Areole
Lepo se Marin izborio za prostor po levoj strani, lopta je posle odbitka došla do Čaušića koji je uhvatio volej, ali daleko iznad gola.
4' Prva prilika za PSŽ
Centrirao je Nejmar iz prekida, lopta je išla na Kavanija, ali on nije uspeo da je zahvati na petercu.
3' Di Marija probio po levoj strani
Odlično je Verati proigrao Di Mariju koji se ubacio iza Stojkovića, ali je Savić mirno reagovao.
2' Zvezda agresivna na startu
Vezisti našeg tima agresivno su krenuli od početka, presekli nekoliko početnih dodavanja, pre nego što je Jovičić faulirao Nejmara.
1' Počela utakmica u Parizu
Navijači Zvezde ispunili tribinu

Foto: B92/Petar Tadiæ
"Delije" okupirale "Park prinčeva" uprkos zabrani
Navijači Crvene zvezde mnogo su glasniji od domaćih tokom zagrevanja, mnogo je ljudi sa šalovima i opremom našeg šampiona, a očekuje se da ih bude oko 2.000.
Velike mere bezbednosti – dvostruka provera novinara
Naš izveštač sa lica mesta Petar Tadić javlja da su bezbednosne mere ispred i oko stadiona izuzetno jake, novinari prolaze dvostruku proveru i ništa se ne prepušta slučaju.
Zvezdi će biti teško da sačuva mrežu
PSŽ je u poslednjih 17 utakmica u elitnom šampionatu postigao najmanje po gol, jasno je da će srpskom šampionu biti izuzetno teško da sačuva mrežu.
Šta su u najavi utakmice rekli treneri?
"Znamo dobro ko je Nejmar i mislim da je PSŽ skup pojedinaca. Ne bi bilo koga izdvajao, ali su stvarno fenomenalan tim. Dobro su vođeni od mladog trenera (Tomas Tuhel). Mislim da bi bilo pogrešno svoditi igru na ime jednog igrača", rekao je trener Zvezde Vladan Milojević.

Opširnije pročitajte OVDE.

"Moramo da budemo agresivni jer je presing najbolji način da se vrati posed. Sigurno je da će se rival, kao i većina naših protivnika ove sezone, odlučiti da nam prepusti loptu veći deo vremena. Zvezda se organizovano brani, veoma su disciplinovani. Naš cilj je da iskoristimo brzinu" , kazao je strateg Parižana Tomas Tuhel.

Opširnije pročitajte OVDE.
Crveno-bela ekspedicija stigla na "Park prinčeva"
Fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde stigao je na "Park prinčeva" i igrači bi uskoro trebalo da izađu na zagrevanje.
Stastavi timova:

"Delije" sinoć u Parizu
Klub iz prestonice Francuske želi Pogbu
Uprkos pripremama za utakmicu, kada je reč o Pari Sen Žermenu, uvek su prisutne spekulacije oko transfera. Poslednjih dana sve se češće piše da klub želi da dovede Pola Pogbu iz Mančester junajteda, posle pravog malog rata sa menadžerom Žozeom Murinjom.
Derbi u Napulju
U grupi C u kojoj se nalaze dve ekipe, igraju još Napoli i Liverpul u jednom od derbija ove faze. "Crveni" su ostvarili trijumf na startu, dok Napoli juri pobedu posle kiksa u Beogradu. Njihov meč počinje u 21.00 na "San Paolu".
Sudije
Pravdu na "Parku prinčeva" deliže portugalska četvorka na čelu sa Arturom Dijašom. Njemu će pomagati Rui Tavareš i Paulo Soareš, četvrti sudija biće Bruno Rodrigeš, dok će iza golova stajati Tijago Martins i Žoao Pinjeiro.
Prognozirajte sastave ekipa sa nama
Poznato je da Vladan Milojević neće moći da računa na prvog napadača Ričmonda Boaćija koji je povredio zadnju ložu.

Sa nama ste od jutros mogli da prognozirate sastav "crveno-belih" i imate još vremena da to učinite OVDE.

PSŽ će verovatno izaći sa najjačom postavom, u napadu ćemo videti trojku Nejmar-Kavani-Mbape, a koje još "aždaje" čekaju Zvezdu pogledajte OVDE.
"Kad su šanse jedan prema milion, dokaži da si jedan u milion"
Najava omladinaca nije bila uspešna
U najavi ove utakmice omladinci dve ekipe odigrali su meč u Ligi šampiona, a "Sveci" su bili bolji sa 2:1.

Opširnije pročitajte OVDE.
Šta misli Karlo Ančeloti...
"Da li Crvena zvezda može da iznenadi PSŽ? Na papiru PSŽ je mnogo jači i pobediće kod kuće. Iskreno, ne sumnjam u njihov trijumf", rekao je Ančeloti i dodao:

"Ali u ovom trenutku ne mislim o duelu PSŽ i Crvene zvezde. Fokusiran sam na duel sa Liverpulom na San Paolu".
Zvezda podršku u Parizu ima i iz Švajcarske
Navijači Zvezde možda ni sa kartom ne uđu na stadion
Pari Sen Žermen je ozbiljno shvatio bezbednosni izazov koji bi mogla da predstavlja utakmica sa Crvenom zvezdom.

Navijačima crveno-belih je UEFA zabranila dolazak u Pariz i Liverpul, mnogi su i pored toga nabavili karte za meč, a Le Parisijen je javio da se očekuje oko 2.000 navijača Zvezde u prestonici Francuske.

Organizatori upozoravaju da neće svi moći na stadion uprkos kupljenim ulaznicama pa se navijačima, čija su imena prepoznata kao srpska, obratio mejlom.

Opširnije pročitajte OVDE.
"Kako skinuti Zvezdu sa neba?"
Ugledni francuski list Ekip (L'Equipe) posvetio je veliku pažnju utakmici između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde i na čak osam stranica najavljuje taj duel.

U igri reči dominira naslov "Pokušaj skidanja zvezde sa neba", aludirajući da Parižani moraju da savladaju šampiona Srbije na "Parku prinčeva" posle poraza u Liverpulu (3:2) na startu C grupe Lige šampiona.

Opširnije pročitajte OVDE.
"Katarska verzija PSŽ ni da dosanja, a Zvezda je dotakla 'ušatog"
Ugledni francuski list "Le Monde" posvetio je tekst Crvenoj zvezdi zbog gostovanja srpskog šampiona Pari Sen Žermenu u Ligi šampion

Pod nazivom "Crvena zvezde, senka i svetlost nekadašnjeg jugoslovenskog kluba" francuski list piše o nekadašnjem sastavu kluba iz Beograda koji je pokorio svet.

"Pobednici su tvrdoglavi, oni ignorišu budžete, milione su investirali na travu i VIP lože. Dok katarska verzija Pari Sen Žermena ne može da dosanja više od četvrtfinala Lige šampiona, Crvena zvezda je već jednom dotakla ušati pehar. U sredu, trećeg oktobra, na 'Parku prinčeva' PSŽ sastaće se sa nekadašnjim šampionom Evrope", piše "Le Monde".

Opširnije pročitajte OVDE.
Park prinčeva

Foto: B92/Petar Tadiæ
Mogu li "crveno-beli" da odole moćnim Parižanima?
Misija je gotovo nemoguća, ali u fudbalu se dešavaju nemoguće stvari.

Odgovorite u našoj anketi da li Zvezda može da iznenadi Parižane – to možete učiniti OVDE.
UEFA zaboravila Zvezdinu titulu iz Barija
Evropska fudbalska unija (UEFA) napravila je veliki previd u najavi utakmice između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde zaboravivši na trofej koji su "crveno-beli" osvojili 1991. godine u Bariju.

Opširnije pročitajte OVDE.
Dobrodošli
Dobrodošli na lajv blog utakmice drugog kola Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: