Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.10.2018.

10:30

"Katarska verzija PSŽ ni da dosanja, a Zvezda je dotakla 'ušatog'"

Ugledni francuski list "Le Monde" posvetio je tekst Crvenoj zvezdi zbog gostovanja srpskog šampiona Pari Sen Žermenu u Ligi šampiona.

Izvor: PT

Autor: PT

Foto: Getty Images

Pod nazivom "Crvena zvezde, senka i svetlost nekadašnjeg jugoslovenskog kluba" francuski list piše o nekadašnjem sastavu kluba iz Beograda koji je pokorio svet.

"Pobednici su tvrdoglavi, oni ignorišu budžete, milione su investirali na travu i VIP lože. Dok katarska verzija Pari Sen Žermena ne može da dosanja više od četvrtfinala Lige šampiona, Crvena zvezda je već jednom dotakla ušati pehar. U sredu, trećeg oktobra, na 'Parku prinčeva' PSŽ sastaće se sa nekadašnjim šampionom Evrope", piše "Le Monde".

Francuski list bavi se kompleksnošću tadašnjeg Zvezdinog tima koji je bio satkan od igrača širom nekadašnje Jugoslavije.

Prenose izjave Siniše Mihajlovića kako je finale protiv Marseja bilo verovatno 'najružnije' u istoriji, ali i trenera Ljupka Petrovića koji je kazao da 'pobeda opravdava sredstvo'.

Zvezda je uspela da osvoji titulu šampiona Evrope, ali usled raspada Jugoslavije raspao se i čitav sistem. Kako je Srbije godinama pokušavala da se oporavi od brojnih nedaća, druge zemlje su napredovale, pa tako i fudbal u njima.

Crvenp-bečo verovatno nikada neće biti u mogućnosti da se ponovo bori za titulu šampiona Evrope, ali raduje njen povratak i zato predstavlja senku nekadašnjeg tima koji je pokorio svet.

Utakmica između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde igra se od 18.55 na stadionu "Park prinčeva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu