Mančester junajted - Partizan 3:0 (2:0)

Fudbaleri Mančester junajteda su na "Old Trafordu" u utakmici četvrtog kola u L grupi Lige Evrope pobedili Partizan sa 3:0 (2:0).

 22' Grinvud, 33' Marsijal, 49' Rašford
  MUN   PAR  
  3 : 0  
Kraj utakmice, laka pobeda Junajteda
Mančester junajted je slavio sa 3:0. Reklo bi se pobeda lako ostvarena, uz dosta šansi i efikasnu igru. Partizan je bio prilično slab, neubedljiv pred golom protivnika. Ostaju mu dva meča i dve prilike da se sa Astanom i Alkmarom bori za prolaz dalje.
Tri minuta produžetka
Sudija iz Finske je produžio meč za tri minuta.
86' Ivanović umesto Sadika
Umar Sadik je završio utakmicu, na terenu je sada Đorđe Ivanović.
80' Ostojić sprečio novu priliku Marsijala
Odlična intervencija Bojana Ostojića u poslednji čas je uklizao i izbio loptu iz nogu Marsijala koji se spremao da izbije pred Stojkovića i uđe u novu šansu.
78' Junajted zadovoljan rezultatom, nema više uzbuđenja
Mančester junajted umešno čuva prednost, reklo bi se da je ovde što se tiče pobednika sve rešeno, posebno jer Partizan ne uspeva da organizuje bilo kakvu akciju i pripreti Serhiju Romeru.
75' Izašao i Mektomini
Poslednja izmena u timu Junajteda, umesto Skota Mektominija u igri je Džesi Lingard.
71' Požuteo i Ešli Jang
Kapiten Junajteda Ešli Jang je dobio javnu opomenu. Izgubio je loptu i srušio igrača Partizana, laka odluka za finskog sudiju.
70' I Asano zamenjen
Druga izmena u timu crno-belih. Izašao je Takuma Asano a ušao mladi Filip Stevanović.
67' Nova izmena u Junajtedu
Andreas Pereira je na terenu, ušao je umesto strelca trećeg gola, Markusa Rašforda.
65' Partizan u napadu
Lopta je poslednjih nekoliko minta u nogama igrača Partizana, ali me,a konkretne akcije. Fali taj završni pas...
63' Menja i Solskjer, Garner umesto Freda
I Solskjer vrši prvu izmenu, umesto Brazilca Freda na terenu je mladi Džejms Garner.
60' Prva izmena kod crno-belih, Tošić ušao umesto Natha
Savo Milošević vrši prvu izmenu. Natha je na terenu zamenio iskusni Zoran Tošić.
59' Dobar šut Freda
Slobodan udarac za Junajted sa 20 metara iskosa sa desne strane izveo je Fred, lopta je išla pod prečku, Stojković je odbranio.
58' Žuti karton za Pavlovića
Štoper Partizana Strahinja Pavlović je zaustavio Grinvuda, nepropisno po sudiji. Pokazao mu je žuti karton.

Photo by Alex Livesey/Getty Images
52' Jang za malo neprecizan
Slobodan udarac za Junajted, Jang je pokušao sa 18 metara, pogodio je spoljni deo mreže.U istom minutu Rašford je ponovo izbio pred Stojkovića, i opet je golman Partizana dobro reagovao.
Rašford konačno pogodio - 3:0
Prva prava akcija domaće ekipe u drugom poluvremeni završena je pogotkom. Ešli Jang je lepo odložio loptu Rašfordu koji je ovog puta naplatio sve prethodne promašaje, sa desetak metara šutirao je u desni gornji ugao - 3:0.
Gooooooool!
Počelo je drugo poluvreme na Old Trafordu
Kraj poluvremena, Junajted vodi 2:0
Poluvreme na "Old Trafordu". Junajted je bio bolji, imao je barem pet dobrih prilika, Partizan svega dva pokušaja. U svakom slučaju, domaći tim je uradio mnogo više, bio je daleko opasniji i otuda ima dva gola prednosti.

Stojković je sa dve odlične intervencije sprečio da rezultat u korist domaćina ne bude i ubedljiviji.
45+1 Suma u ofsajdu
Dobra akcija crno-belih, ali novi ofsajd. Suma i da je postigao gol ne bi se važio...

Photo by Alex Livesey/Getty Images
44' Pokušaj Janga
Dosta grešaka igrača Partizana na sredini, a Junajted to koristi da brzo krene u kontru. Sada je Ešli Jang pripretio sa leve strane, ali i on je bio nepcecizan.
42' Stojković opet nadmudrio Rašforda
Marsijal je sjajno proigrao Markusa Rašforda, našao se napadač Junajteda oči u oči sa Stojkovićem. Golman Partizana je izašao, skratio mu ugao, odbranio udarac i tako je propala još jedna dobra prilika za domaći tim.
39' Inicijativa Junajteda
Dva gola, još tri promašene prilike, Mančester junajted za sada dominira ovom utakmicom. Drugi gol ih je ohrabrio da napadaju i dalje. Čeka se reakcija Partizana.
Partizan mora bolje iz kontre
Utisak je da igrači Partizana imaju dovoljno prilike za kontru, morali bi brže da kombinuju i otvaraju prostor jer je Junajted pokazao da je ranjiv kada se vraća u fazu odbrane. Sadik i Suma bi morali da budu koncentrisaniji.
35' Marsijal umalo da postigne svoj drugi gol
Nepuna dva minuta posle gola, mogao je Antoni Marsijal još jednom da zatrese mrežu crno-belih. Izbio je sam ispred Stojkovića, lobovao ga, ali je srećom bio neprecizan, ostaje 2:0 za Junajted.
33' Pogodio i Marsijal, Junajted vodi sa 2:0
Greška Šćekića i Uroševića pred kaznenim prostorom crno-belih, lopte se dokopao Antoni Marsijal. Usledio je slalom kroz odbranu Partizana, Francuz je na kraju samo ćušnuo loptu u desni donji ugao - 2:0!
Gooooooool!
32' Žuti karton za Natha
Natho je startovao na sredini na Skota Mektominija, sudija iz Finske je igraču Partizana pokazao žuti karton.
26' Pokušaj Sume!
Dobar pokušaj Sejdube Sume, šutirao je sa 20 metara iz trka, nije bio precizan.
22' Junajted poveo, Grinvud je strelac
Markus Rašford se prebacio u ulogu pakera, za sada mu to bolje ide. Poslao je dijagonalu na desnu stranu kaznenog prostora crno-belih, Mejson Grinvud nije bio u ofsajdu, zaobišao je Uroševića i rutinski zatresao mrežu crno-belih - 1:0.
22' Goooooooool!
Bučni navijači Partizana
Prema prvim procenama na "Old Trafordu" je blizu hiljadu navijača Partizana. Veoma su raspoloženi, pevaju sve vreme, mnogo to znači igračima na terenu.
Podrška za crno-bele
15' Opet Rašford - promašaj
Van Bisaka je još jednom uposlio Markusa Rašforda, ali on kao da večeras nije poneo "srećne" kopačke. Uhvatio je volej sa desetak metara, lopta je završila visoko preko prečke.
14' Partizan kreće ofanzivnije
Oslobodili su se pritiska igrači Partizana, sada su crno-beli više u napadu...
9' Stojković kao mačka!
Mata je izbegao ofsajd, poslužio je Rašforda, napadač Junajteda je šutirao sa svega pet metara, ali usledila je fenomenalna reakcija Vladimira Stojkovića! Sprečio je siguran pogodak!
7' Rašford promašio zicer
Odličan napad Junajteda, Van Bisaka je centrirao, lopta se odbila do Rašforda koji je šutirao neometan sa desetak metara. Stopostotna prilika, reprezentativac Engleske je šutirao kraj leve stative gola crno-belih. Velika sreća za partizan.
5' Poništen gol i Partizanu!
Šta se dešava? Drugi ofsajd u dva minuta, Sadik je postigao gol, lobovao Romera, ali je i on bio u ofsajd poziciji. Još jedna ispravna odluka sudije...
3' Marsijal zatresao mrežu ali iz ofsajda...
Markus Rašford je proigrao Antonija Marsijala, Francuz je zatresao mrežu Partizana, ali je bio barem metar i po u ofsajdu. Ispravna reakcija sudijske trojke.
Utakmica je počela
Meč je počeo. Igrači domaće ekipe su krenuli sa centra.
Igrači su na centru, meč počinje uskoro
Sve je spremno za početak meča na "Old Trafordu". Igrači su na terenu, čeka se samo da sudija iz Finske označi početak meča.
Divac i Kusturica sa Fergusonom...
Crno-bele će večeras bodriti i Vlade Divac, kao i režiser Emir Kusturica. Oni, kao i predsednik Milorad Vučelić i Miloš Vazura i Vladimir Vuletić našli su se u društvu slavnog Aleksa Fergusona.

Foto: FK Partizan
Atmosfera na stadionu iz ugla navijača Partizana

Foto: B92
Solskjer: Stvarati šanse, postizati golove
Junajted je jedini tim u Ligi Evrope koji nije primio gol ove sezone, ali je zato postigao samo dva. Ole Gunar Solskjer otuda traži od svojih igrača da budu kreativni, efikasni i koncentrisani.

"Nadamo se da ćemo imati inicijativu, stvarati šanse i postizati golove. Nije stvar samo kvalifikovati se dalje, treba biti zadovoljan igrom i dokazati da smo na pravom putu. Ako dobro počnemo, igramo brzo i uživamo u napadanju, imamo igrače koji mogu da realizuju šanse", izjavio je Solskjer za klupsku televiziju.
Alkmar ubedljiv, Partizan ima šansu
Rezultat večerašnje utakmice može imati veliki značaj kada se sve bude podvlačilo što se tiče stanja u ovoj grupi. AZ Alkmar je bio ubedljiv na gostovanju Astani (5:0), Holanđani su trenutno prvi u grupi.

Junajted u ovaj meč ulazi sa sedam bodova i pozicije dva, Partizan ima tri boda manje od Engleza. Međutim, i pobeda od jednog gola razlike bi crno-bele izdigla iznad Junajteda, u tom slučaju bi Partizan bio na drugom mestu zbog bolje gol razlike.

S druge strane, pobeda bi Junajtedu praktično otvorila vrata plasmana u nokaut fazu takmičenja.Videćemo šta će biti ove kišne novembarske večeri na severozapadu Engleske.
Šta kaže statistika?
Ovo će biti deveti meč Partizana na engleskom tlu. Skor nije pozitivan, naprotiv, crno beli imaju jednu pobedu i sedam poraza. Uz to Junajted protiv srpskih klubova kod kuće ima stopostotan učinak, tri pobede.
Ko je osim Tošića još na klupi crno-belih
Priliku da uđu u igru u timu Partizana osim Zorana Tošića čekaće i golman Nemanja Stevanović, te Igor Vujačić, Đorđe Ivanović, Rajko Brežančić, Filip Stevanović i Aleksandar Lutovac.

Kod Junajteda, na klupi su Li Grant, Fil Džouns, Brendon Vilijams, Andreas Pereira, Džejms Garner, Danijel Džejms i Džesi Lingard.
Igrači Junajteda su odavno stigli...
Kišobrani oko "Old Traforda"

Photo by Alex Livesey/Getty Images
Poznati su i sastavi, Tošić na klupi
Ole Gunar Solskjer i Savo Milošević su objavili timove za večerašnju utakmicu. Reklo bi se bez previše iznenađenja, s tim što u timu Partizana neće biti Zorana Tošića, koji je na klupi za rezerve. Tošićevi kvaliteti su dobro poznati Solskjeru, koji je imao prilike da radi sa njim dok je bio trener drugog tima Junajteda.

Sve u svemu, manje-više očekivani sastavi, a Milošević drži obećanje, brzonogi Suma i Sadik su u špicu, Partizan će igrati ofanzivno.
Milošević je najavio ofanzivu
Savo Milošević je u najavi meča poručio da će njegovi izabranici igrati ofanzivno i u "Teatru snova".

"Bilo bi idealno da ponovimo sve ono što smo radili na utakmici u Beogradu, da odigramo pet ili deset odsto bolje. Ne menjamo našu filozofiju. Da li treba da očekujemo ofanzivan Partizan? Da. Kod kuće smo bili impresionirani protivnikom, sada znamo sa kim se suočavamo. Očekujem bolju reakciju od početka, iako će biti mnogo teže. Ukoliko izdržimo pritisak čuvenog stadiona i njihov teren, onda imamo šanse", smatra Milošević.
Zanima vas kakvo je vreme? Naravno, pada kiša...
Vreme u Mančesteru? Ništa neobično za novembar, 7 stepeni, kiša! Padala je tokom celog dana, pada i dalje, videćemo kako će biti kada počne utakmica.
Junajted i Partizan u Ligi Evrope, klapa 2
Posle dve nedelje, Mančester junajted i Partizan ponovo ukrštaju koplja u Ligi Evrope. U Beogradu 24. oktobra, Englezi su slavili sa 1:0, ali je Partizan igrao odlično. Mogu li crno-beli i na čuvenom "Old Trafordu" da ponove dobru partiju i ostvare dobar rezultat? Pokazalo se da Junajted više nije takav bauk, a uz hrabru i požrtvovanu igru igrača Partizana, sve je moguće.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: