Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.05.2023.

20:55

Senzacija u "Pioniru" – Partizan izgubio od Studentskog centra!

Košarkaši Partizana poraženi su u prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa ABA lige od Studentskog centra rezultatom 84:83 (22:17, 25:29, 21:21, 16:16).

Izvor: SS

Autor: SS

Senzacija u
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Meč se igrao u dvorani "Aleksandar Nikolić" zbog zauzetosti "Štark arene", a nakon bolne eliminacije crno-belih iz četvrtfinala Evrolige od Real Madrida.

Taj poraz je ostavio traga na izabranicima Željka Obradovića koji su, generalno, odigrali vrlo loš meč u većem njegovom delu.

U poslednjoj deonici su uspeli da na suvi kvalitet i iskustvo preokrenu i povedu čak sa sedam poena razlike, ali ni to nije bilo dovoljno.

"Studenti" su u poslednjem minutu preko sjajnog Zvononira Ivišića došli do vođstva koje su sačuvali do samog kraja.

U poslednjem napadu Kevin Panter je šutirao trojku i promašio, pa je crnogorski tim preuzeo prednost domaćeg terena.

Igra se na dve pobede, a drugi meč ove serije zakazan je za četvrtak od 19.00 u Podgorici.

Sve ono što se dešavalo u toj seriji sa Realom, jednoj od najluđih u istoriji Evrolige, ostavilo je traga na Partizanove igrače.

Iako su na startu poveli sa 15:11, "studenti" su krenuli u veliku seriju 9:0 kojom su vodili na kraju prve četvrtine, a u nastavku druge se ona produžila na čak 19:2.

U jednom momentu gosti iz Podgorice su imali +13 (17:30), a pojedina lica u nekadašnjem "Pioniru" bila su u blagom šoku.

Od tog momenta čekalo se da Partizan odgovori, probudi se pre svega u šutu i brzo preokrene, ali nije išlo tako lako.

Zapravo, domaći tim jeste u finišu druge četvrtine došao do serije 13:1 kojom je preokrenuo na 44:42, ali je ponovo popustio u završnici poluvremena.

Zvonimir Ivišić je igrao sjajan meč i njegovim zakucavanjem uz ofanzivan skok na isteku druge deonice Studentski centar je na velikom odmoru imao +1 (46:47).

U trećoj deonici se razigrao Flečer Mekgi, omaleni bek koji je vezao osam poena i ponovo odlepio crnogorski tim.

Krajem tog dela meča Zvonimir Ivišić pogađa trojku, pa Danilo Tasić ubacuje koš uz faul i na semaforu je pisalo 60:68.

Polako je počela da se uvlači ozbiljna zebnja u redove crno-belih, ali tada se ukazao Džejms Naneli. Poentirao je, pa asistirao Lesoru, pogodio trojku, pa podelio pas za Trifunovića u kontri.

Pokrenuo je veliku seriju Partizana od 17:2 posle koje je početkom četvrte četvrtine na semaforu pisalo 77:70.

Partizan je konačno uspeo da prebaci tas na vagi na svoju stranu, ali ni tu razliku nije uspeo da do kraja održi na svojoj strani.

"Studenti" su uspeli poenima Mekgija da priđu na jedan posed razlike, a sa linije penala Drežnjak je uveo meč u dramatičan finiš.

Bilo je 83:81 kada je Ivišić zakucao uz faul i potom pogodio bacanje za 83:84.

Partizan nakon toga nije iskoristio dva napada, a u poslednjem je Kevin Panter promašio trojku za pobedu.

Najefikasniji kod Partizana bio je Zek Ledej sa 20 poena, a pratili su ga Kevin Panter sa 14, Matijas Lesor sa 12, Jam Madar sa 11 i Dante Egzum sa 10 poena.

Studentski centar su do pobede predvodili Zvonimir Ivašić sa 22 i Flečer Megi sa 16 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu