Nova vest
Tenis 6

22.5.2024.

23:33

Ana: Novak i Iga su prvi favoriti za trofeje u Parizu

Ana Ivanović je pre 16 godina osvojila jedinu grend slem titulu u karijeri, na Rolan Garosu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Uoči turnira u Parizu koji počinje u nedelju 26. maja, Ivanovićeva je u razgovoru za "Ubitennis" pričala o tome ko su po njoj favoriti za trofej ove sezone.

Zanimljivo je kako Ivanovićeva, koja se povuka još 2016. godine, gleda na muški deo turnira.

"Bilo je mnogo novih igrača koji su poslednjih nedelja uspevali da doguraju daleko na turnirima, uspevali su da pobede vrhunske igrače. Tako da ćemo na muškoj strani videti mnogo novih lica. Naravno, Novak je i dalje najveći kandidat za titulu, ali i Alkaras i Siner", kaže Ana.

Ona i Novak su te 2008. godine obradovali ljubitelje tenisa osvajanjem pehara, Novak u Australiji, a Ana u Parizu.

"Novak je imao malo teži deo sezone na šljaci nego inače, ali sam sigurna da će tempirati punu formu za Rolan Garos. Kada su u pitanju Zverev, Cicipas i Rud, rekla bih da Zverev iz te trojke ima najveće šanse za trofej", dodala je Ana.

U konkurenciji teniserki, Ana je izdvojila očekivani krug kandidata.

"Najveća pretnja Igi Švjontek je Arina Sabalenka. Njih dve su odigrale sjajan meč u Madridu, bilo je vrlo tesno. Tu je i Jelena Ribakina, iako joj šljaka nije omiljena podloga", smatra Ana.

Kao "favorita iz senke" odabrala je Amerikanku Danijel Kolins.

"Imala je sjajne turnire u Majamiju i Čarlstonu, u Rimu je ponovo igrala dobro. Ona je favorit iz senke na Rolan Garosu. Igra slobodno i uživa na terenu. Ove godine je u vrlo dobroj formi, dobila je mnogo mečeva. Ima velike šanse da dogura daleko druge nedelje turnira".

Poslednja igračica van Top 10 koja je slavila u Parizu bila je Barbora Krejčikova 2021. Ana se nada da će zablistati i neke mlade igračice.

"U poslednje vreme u ženskom tenisu viđamo dosta sličnih lica u polufinalima i finalima. Jako bih volela da Mira Andreeva dogura daleko", zaključila je Ana. 

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu