Nova vest
Košarka

22.5.2024.

18:50

Čović: Da sam imao Željka Obradovića, osvojio bih Evroligu

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je bio gost emisije "Fokus" na TV B92, gde je govorio o aktuelnim dešavanjima u klubu i osvrnuo se na tekuću sezonu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Na početku razgovora Čović se našalio na račun crno-belih.

"Ja juče krenuo u Arenu, međutim nema ništa... Svi su očekivali da će biti peta utakmica", našalio se Čović i nastavio:

"Pričalo se o suđenju jer je to bila navika iz nekih loših vremena. Sudijski faktor ništa nije odlučio ni u jednoj utakmici. Puno je bilo primedbi, naročito na slovenačke arbitre. Napadaju i srpske sudije, a nama su u finalu prošle godine sudili Slovenci u prve dve utakmice. Mi imamo fajlove o svima njima, od ponašanja, suđenja, pa sve do nekih drugih stvari. Ove godine jesmo imali slovenačke, ali i srpske sudije. Sudili su odlično, ali Obrknežević pravi veliki propust u drugoj utakmici kada Naneli hvata za vrat Lazarevića, svira po tehničku grešku i jednom i drugom. To je isključujuća za nasilnika Nanelija. Treću utakmicu sudili su kako treba."

Osvrnuo se i na Partizanovo nezadovoljstvo oko suđenja.

"Nisu imali kontru, nisu imali asistencije... Da li je to zbog mene, zbog sudija?! Panter je dobro skautiran, teraš ga u desno i ne zna gde će, ne može ništa. Da, tražili smo da nam Slovenci ne sude, otvoreno vam kažem da nemam poverenja u njih."

Čović je istakao da su oba kluba državni projekat i smatra da je imao Željka Obradovića osvojio bar jednu Evroligu.

"Da sam ja imao Željka Obradovića u ove tri sezone i ovoliko para, barem jednu Evroligu bih osvojio. Zvezda jeste državni projekat sa 40 i više posto, ali je transparentan državni projekat. Partizan je takođe državni projekat, samo što nije transparentan. Ne vidim njihovu dokumentaciju, papire."

Govorio je i o neuspešnoj sezoni u Evroligi.

"Raskrsnica je bila utakmica sa Armanijem u Beogradu, koju smo izgubili. Nismo tada mogli da kažemo da dižemo ruke od Evrolige, jer sam lično podigao lestvicu na početku sezone, govoreći kako idemo u TOP 4 ili u četvrtfinale, što i jeste bio naš cilj. Kasnije smo se orijentisali na ABA ligu, znajući da je ona najvažnija. Bez nje nemate Evroligu. Sada smo prvaci i imamo 100 posto sigurno učešće u Evroligi. Samo da se ona ne raspadne", zaključio je Čović.

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu