Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 07.05.2018.

17:50

Sumrak Partizana u drugoj četvrtini, FMP preuzeo prvo mesto

Košarkaši FMP pobedili su Partizan u Železniku rezultatom 87:82 i preuzeli prvo mesto grupe B Košarkaške superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Sumrak Partizana u drugoj četvrtini, FMP preuzeo prvo mesto
Starsportphoto

Partizan je u prvom meču savladao ‘Pantere’ sa 94:90 i imao prednost pred ovaj susret, ali ih je potpuni sumrak u drugoj četvrtini koštao boljeg rezultata u ovom susretu.

‘Crno-beli’ su u tom delu postigli samo četiri poena, imali period od osam i po minuta bez koša i nakon konačnih 22:4 nisu uspeli da se rezultatski vrate.

Nije da nisu imali šanse – u poslednjoj četvrtini su uhvatili priključak, došli do -4, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

U reketu je potpuno dominirao Majkl Odžo sa 21 poenom (8-10 za dva) i čak 17 skokova, a odličnu partiju upisao je i Nemanja Nenadić sa 16 poena i 8 uhvaćenih lopti. Jeremić se zaustavio na 20 poena, dok je Simanić imao 14 poena i 5 skokova.

Na drugoj strani najbolji je bio Đorđe Gagić sa 25 poena i 7 skokova, ali je jedini dvocifreni bio Vilijams-Gos sa 18.

Tako sada obe ekipe imaju po pet pobeda i jedan poraz, ali ih deli jedan poen u međusobnom skoru i, ukoliko ostvare sve pobede do kraja, FMP će u narednu fazu kao prvoplasirani iz grupe B.

U sledećem kolu ‘crno-beli’ dočekuju Dinamik za tri dana, dok FMP gostuje Vojvodini.

IV četvrtina:

10’ Iako nije bilo očekivano, ušlo se u dramatičan finiš jer je Partizanu odgovarao poraz i od četiri poena razlike. Nenadić je pogodio jedno od dva bacanja, Bursać uhvatio ofanzivni skok, ali nije pogodio i trojku. U nastavku je Si pokušao snažnim prodorom, nije uspeo i FMP je sačuvao prednost. Odžo je postigao odlučujuće poene, dok je Vilijans-Gos trojkom postavio konačnih 87:82.

8’ Jeremić gubi loptu u prenošenju, Vilijams-Gos mu je krade i nakon slobodnih bacanja polaže za 81:76.

6’ Kada god je trebalo da se preseče nalet, na mestu je bio Odžo. Uzvratio je Von, pre nego što je Jeremić ubacio trojku za 77:70.

5’ Đorđe Gagić je velikom borbenošću pokrenuo seriju i potpuno iznenadio ‘Pantere’ koji su stali. Nastavio je Bandja Si trojkom, posle čega je Vilijams-Gos poentirao uz faul. Prednost domaćina se istopila i rezultat je 72:68.

3’ Konačno su gosti uspeli da se izbore za nešto više prostora – prvo je napad realizovao Marinković, onda je Vilijams-Gos pogodio trojku i Partizan je smanjio na 70:56.

2’ Von je u sledećem napadu bio precizan, ali je nezaustavljivi Odžo vratio 70:50.

1’ Partizan je lošim napadom otvorio poslednju deonicu, a onda se nastavio niz loših odluka ‘crno-belih’ – Jeremić je fauliran pri šutu za tri poena i realizovao sve tri.

III četvrtina:

10’ Uz mnogo problema su gosti poentirali, ali su uspevali – Von je u pretposlednjem napadu nekako ugurao loptu u koš, ali je Marinković napravio glupost. Na pet sekundi pre kraja je napravio faul i Pot je sa bacanja doneo 65:48 pred poslednjih 10 minuta.

8’ Marko Čakarević pogađa tešku trojku iz veoma lošeg napada, ali Nenadić probija i polaže za 61:44.

6’ Ekipa iz Železnika je malo posustala u napadu, izgubili su domaći nekoliko lopti, pa je posle saradnje Vilijams-Gos-Gag – Gagić bilo +14 za FMP, ali je Bursać pogodio trojku i odbio nalet rivala.

4’ Nisu ‘crno-beli’ uspeli da nađu rešenje za Odža koji poentira 2+1, dok su na drugojh strani gostujući igrači veoma teško dolazili do poena. Ipak, vezali su nekoliko uspešnih napada i smanjili na 55:39.

2’ Konačno Gagić uspeva da pronađe put do koša, još uz faul koji nije iskoristio, da bi onda i Vilijams-Gos dobio malo više prostora i pogodio sa distance – 52:33.

1’ Marinković je promašio otvoren šut van linije 6,75 po povratku sa pauze, što Pot kažnjava i trojkom iz uzgla povećava razliku.

II četvrtina:

10’ Nastavila se košmarna četvrtina Partizana sve do poslednjeg minuta, kada je Đoko Šalić sa penala prekinuo neverovatnu seriju rivala. Simanić je na drugoj strani posle ofanzivnog skoka položio i postavio 47:27 na poluvremenu.

8’ Jeremić lagano rešava novu kontru, Odžo je polovičan sa linije za slobodna bacanja, a posle velike borbe Simanić zakucava i produžava seriju svog tima na 18:0.

7’ Dva promašaja Vilijams-Gosa – Partizan je više od pet minuta bez poena u Železniku.

5’ Iznuđeni šutevi u napadu nisu ulazili, Marinković je morao dvaput da pokušava sa velike udaljenosti preko ruku, što je domaćin izuzetno koristio. Odžo nije ni pokušavao da na drugi način poentira osim zakucavanjima, da bi Jeremić postigao trojku uz faul Vilijams-Gosa. Realizovao je i bacanje za 38:25.

3’ Nisu imali rešenja ‘crno-beli’ za reket – Nenadić postiže nove poene, Odžo po treći put zakucava i FMP vodi 31:25.

1’ Drugu deonicu otvorio je Marinković polaganjem, ali je brzo FMP preuzeo inicijativu i nastavio da kažnjava lošu odbranu rivala. Prvo Odžo opet zakucava, a onda i Apić lepo probija.

I četvrtina:

10’ Poeni Vilijams-Gosa, pa kucanje Brajme poništili su Nenadić i Apić na druoj strani i FMP je na kraju prve četvrtine vodio 25:23.

8’ Boriša Simanić i Nenadić su pokrenuli mini seriju domaćina koji je preokrenuo, pre nego što je Novica Veličković pogodio trojku, a onda i asistirao Vonu za 15:19.

6’ Zakucavanjem je poentirao i Vanja Marinković kojem to nije primarni način poentiranja, na drugoj strani je palicu preuzeo Nemanja Nenadić i održavao egal, dok je posle poena Brajme bilo 10:11 za Partizan.

4’ Centri obe ekipe nadmetali su se na startu meča ko će bolje otvoriti, razmenili po još jedan poen za 5:5.

2’ Nije želeo Odžo da mu ostane dužan, pa je u sledećem napadu učinio isto

1’ Gagić u stilu otvara utakmicu u Železniku – zakucava uz faul na dodavanje Vilijams-Gosa i donosi prvo vođstvo ‘crno-belima’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu