Nova vest
Košarka

Petak, 26.01.2018.

18:50

Enis heroj – Zvezda posle velike borbe pobedila Olimpijakos!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su posle velike borbe Olimpijakos sa 89:78, u 20. kolu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Enis heroj – Zvezda posle velike borbe pobedila Olimpijakos!
StarSport

Meč su pored odlične igra Zvezdinih košarkaša obeležile "Delije", više o incidentima na tribinama i protestu koji je najvljen pročitajte OVDE i OVDE.

Svaki igrač iz beogradskog kluba odigrao je odličan meč, ali posebno se izdvaja partija Dilana Enisa.

Zvezdin Amerikanac odigrao je samo 18 minuta, a meč je završio sa 21 poenom, osam skokova, pet asistencija i jednom ukradenom loptom – indeks korisnosti 31.

U novijoj istoriji Evrolige ovo je prva pobeda Crvene zvezde nad velikanom iz Pireja.

Utakmica je otvorena u veoma brzom ritmu, što niko nije očekivao. Ročesti je igrao odlično i postigao čak osam poena u prvih deset minuta igre. Crveno-beli iz Beograda zatvorili su prvu četvrtinu sa rezultatom 24:20.

Tokom druge deonice Zvezda je dominirala na parketu. Enis je odlično odmenio Ročestija u ovim momentima utakmice. Zvezda je svela Olimpijakos na samo 14 poena u ovoj deonici.

Sve je išlo u odličnom smeru za ekipu Dušana Alimpijevića, ali sudije su htele malo drugačiji tok.

Sve je krenulo kada je arbitar Bisan dosudio faul za slobodna bacanja nad Robertsom. Faul je postojao, ali je bio na zemlji, međutim tako nije video Francuz.

Alimpijević je veoma burno reagovao na tu odluku, dobio je dve tehničke greške i automatski je izbačen. Zvezdina prednost od osam poena spuštena je na samo četiri zbog slobodnih bacanja.

Nije to bila jedina loša odluka sudija, pošto ih je bilo nekoliko na koristi i Zvezde i Olimpijakosa.

Klub iz Pireja preuzeo je u tim trenucima tempo igre i skroz je došao do preokreta. Pred poslednji period ušlo se sa rezultatom, 63:57 za Oly.

Ipak, pitali su se i domaći igrači. Enis, Lesor, Omić, Dangubić, Bjelica, Davidovac, Janković, ma gotovo svi igrači imali su važnu ulogu u poslednjoj deonici. Na kratko izdvojiće se Enis, pošto je on postigao trojku na 40 sekundi do kraja i tako doneo pobedu Zvezdi.

Enis je bio najefikasniji 21 poenom, po 11 su postigli Dangubić i Ročesti, dok su devet poena ubacili Lesor, Davidovac i Bjelica.

U poraženom sastavu Spanulis je ubacio 16, Roberts 14, odnosno Papanikolau 12.

IV četvrtina

KRAJ Velika pobeda Crvene zvezde nad Olimpijakosom. Mnogo je malih heroja bilo na ovom meču, ali sigurno da se izdvaja partija Dilana Enisa.

40'KAKVA TROJKA DILANA ENISA!!! Zvezdin Amerikanac iz koraka unazad, preko ruke, pogađa trojku za velikih +10 na 40 sekundi do kraja!!!

39' Fauliran je Bjelica i igrač Zvezde pogađa oba slobodna, 82:75. Zvezda je i odbranila napad!

38' PONOVO ALEN OMIĆ! Zvezdin centar pogađa iz teške pozicije za 78:73. Potom koš postiže Spanulis, a onda i Dangubić, 80:75. Velika drama je u Pioniru.

37' Enis ovoga puta asistira Alenu Omiću. Slovenac poentirao za 76:71. Papanikolau je fauliran i reprezentativac Grčke pogađa oba slobodna bacanja, 73:76.

36' Sudije su ponovo dosudile sumnjivu odluku.... Spanulis je pogodio uz faul za 71:71. Eksplozija u Pioniru. Dilan Enis pogađa ponovo za tri poena, 74:71.

35' Odlična Zvezdina igra u odbrani. Davidovac je iznudio da Papanikolau izgubi loptu, a potom je poentirao sa niskog posta, 71:68.

34' Sjajna rampa Matijasa Lesora! Enis je dodao loptu do Jankovića koji je položio i Zvezda je samo na -1, 67:68. Opet Matijas Lesor. Zvezdin centar je ovoga puta uhvatio ofanzivan skok i poentirao. Zvezdina serija je 8:0, 69:68.

33' Milko Bjelica fauliran je i pogodio je oba slobodna bacanja. Krilni centar Zvezde ponovo je fauliran i opet je 100 procentan, 65:68.

32' Zvezda je odbranila napad, a potom je Enis položio loptu, 61:65. Mini seriju Zvezde prekinuo je trojkom Vilčer, 61:68.

31' Na početku poslednje četvrtine Brajan Roberts je pogodio za dva poena, 57:65. Ročesti je potom promašio trojku. Prve poene za Zvezdu ubacio je Lesor sa linije za slobodna bacanja, 59:65.

III četvrtina

30' Klub iz Pireja napravio je veliku seriju na kraju treće deonice. Zvezda je vodila sa 53:46, međutim sada je 57:63. Sudije su svakako najveći krivci što je utakmica otišla u ovakvom smeru.

29' Olimpijakos je potpuno preokrenuo meč. Za dva poena bio je precizan Milutinov, dok je daleku trojku ubacio Kajl Vilčer, 57:61. Potom Zvezda opet nije poentirala, a Mancaris je pogodio bacanja, 57:63.

28' Poentira Dobrić posle tajm-auta Zvezde, 57:53. Strelnijek je pogodio trojku za 56:57. Olimpijakos je totalni uhvatio priključak.

27' Posle tajm-auta Papanikolau je pogodio uz faul Dobrića, 49:53. Na drugoj strani Janković je poentirao, ali su onda usledila četiri poena zareom Oly. Tajm-aut Topića, 53:55.

26' DILAN ENIS SA 8 METARA! Zvezdin bek preuzeo je odgovornost, šutnuo daleku trojku i pogodio za eksploziju u hali "Aleksandar Nikolić". Zvezda je na +7, 53:46.

25' Sudije briljiraju u ovoj četvrtini. Sva sreća sada su dosudile na račun Zvezde. Ročesti je dobio tri slobodna bacanja, a pritom se "digao na šut" sa polovine terena. Amerikanac je pogodio sva tri bacanja, 50:46.

24' Nemanja Dangubić poentirao je sa penala, a na drugoj strani Papanikolau je pogodio van linije 6,75, 44:47.

23' Sudije su izbacile trenera Zvezde – Dušana Alimpijevića. Arbitri su dosudili faul za bacanja nad Robertsom, a pritom je bio na zemlji... Alimpijević je burno reagovao i dobio dve tehničke greške. Roberts je pogodio četiri bacanja, 41:45.

22' Posle ofanzivnog skoka lopta je došla do Spanulisa, a ovaj je odmah šutirao za tri poena i pogodio, 37:43. Davidovac postiže prve poene za crveno-bele 45:37.

21' Zvezda nije uspela prvi napad u drugom poluvremenu da iskoristi. Ročesti je izgubio loptu. Napad nisu uspeli da iskoriste ni gosti iz Pireja.

II četvrtina

POLUVREME Crvena zvezda odigrala je odlično prvo poluvremen u hali "Aleksandar Nikolić". Ekipa Dušana Alimpijevića ima +9 posle prvih 20 minuta igre, 43:34.

19' Posle tajm-auta trojku je pogodio Vasilis Spanulis, 31:38. Na drugoj strani uzvratio je Davidovac koji je uz faul poentirao, 41:31.

17' Na drugoj strani Janković je "uzidao" Printezisa i poentirao levim polu horogom 38:26. Olimpijakos ponovo poentira sa linije za slobodna bacanja, ovoga puta precizan bio je Strelnijeks, 28:38.

16' Prednost ekipe Dušana Alimpijevića je dvocifrena. Sjajnu rolu odigrao je Enis, kojeg je sada zamenio Ročesti. Zvezda vodi sa 36:24. Sa linije za slobodna bacanja koš je postigao Mancaris.

14' Dilan Enis pruža dobru partiju. Prvo pogađa za tri poena, a onda je ide na ulaz za 33:23. Prethodno je koš za beogradske crveno-bele postigao Kajl Vilčer.

12' Zvezda igra sve bolje kako utakmice odmiče. Alen Omić postiže prve poene kao igrač Zvezde, 28:21. Jedini poen u ovoj deonici za Oly postigao je Meklin sa bacanja.

I četvrtina

10' Zvezda je četvrtinu završila u prednosti. Igra se dosta brzo što nije bio slučaj u prethodnim mečevima, 24:20.

8' Papanikolau je izjednačio na 18:18, a novo vođstvo Zvezdi donosi Ognjen Dobrić pogotkom za tri poena, 21:18.

6' U brzom ritmu se igra. Ročesti je ubacio trojku, a onda je uzvratio i Brajan Roberts. Zvezda vodi 18:16.

5' Nemanja Dangubić pogađa trojku uz faul! Potom i dodatno bacanje, 13:10. Spanulis je promašio dvojku, a na drugoj strani Lesor poentirao, 15:10.

4' Posle tajm-auta Zvezda je odigrala dobar napad. Ročesti je probio, izbacio pâs ka Dangubiću koji pogađa trojku, 9:10. Olimpijakos nije iskoristio napad.

3' Jorgos Printezis postiže prve poene na utakmici. Olimpijakos vodi sa 7:6. Ročesti je promašio za dva poena, a potom je na drugoj strani Printezis pogodio van linije 6,75, 6:10.

1' Tejlor Ročesti postiže prve poene na utakmici posle floutera, 2:0. Na drugoj strani odmah je uzvratio Spanulis pogotkom za tri poena, 2:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

464 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu