Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.02.2024.

19:36

Mitrović o ulozi kapitena: Šokirao sam se, ovde niko ne priča o Partizanu i Zvezdi VIDEO

Novi kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Luka Mitrović govorio je o narednim mečevima koje očekuju aktuelne vicešampione sveta.

Izvor: B92

Autor:B92

Mitrović o ulozi kapitena: Šokirao sam se, ovde niko ne priča o Partizanu i Zvezdi VIDEO
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaš Crvene zvezde je odlukom selektora Svetislava Pešića dobio kapitensku traku i on će predvoditi srpski tim na terenu u predstojećim mečevima.

"Ne znam šta bi rekao... Izuzetna mi je čast, jutro sam se šokirao na treningu kada sam saznao da sam najstariji u reprezentaciji. Kao da je juče bilo kad sam bio među najmlađima, sada sam u nekoj drugoj ulozi, ali se ništa suštinski neće menjati", rekao je Mitrović.

"Dobro veče svima u nekim drugačijim bojama, drugačijoj opremi, ali sa istom željom i morivaciom kao i svaki put kada se nađemo na okupljanjima reprezentacije, Ostavljamo sve što je klupsko iza nas, sve lepo, loše, uspešno manje uspešno. Imamo samo jedan cilj u glavi, a to su ove dve utakmice u ovom prozoru i da pokušamo da se u ovom kratkom periodu što bolje pripremimo. Nije lako svi mi dolazimo iz nekih drugih sistema, pravila, potrebno je sada se prešaltati na ono što selektor Pešić traži od nas i da što spremniji dočekamo ove dve utakmice na kojima ćemo se potruditi da upišemo pobede i na pravi način započnemo ove kvalifikacije".

Ranijih godina je Srbija imala dosta problema sa ekipama nižeg ranga.

"Uglavnom su to ekipe koje uglavnom nastupaju u istim ili sličnim sastavima. Poznaju se mnogo bolje nego mi i s toga su se u prošlosti dešavala neka iznenađenja, dobra stvar je taj dogovor FIBA i Evrolige, što dozvoljava Evroligašima da nastupaju na ovim prozorima i biće zbog toga znatno kvalitetniji timovi. Definitivno nas očekuju dve teške utakmice bez obzira na protivnika, više usled okolnosti i koliko vremena imate za spremanje i uigravanje. Vidim da su momci svi srećni što su tu i onako su nestrpljivi i motivisani da rade, s toga svi zajedno moramo na svakom treningu biti motivisani sto odsto kako bi taj kratak period iskoristili što bolje moguće".

Kakva je atmosfera posle Kupa, ovde su neki igrači Partizana.

"Ma ne, juče smo bili svi na večeri. Ne priča se toliko o Zvezdi i Partizanu ovde, mnogo manje nego što mislite".

Ovde imaš dosta sadašnjih i bivših saigrača, koliko će to olakšati posao.

"To je ono čemu sam se radovao u ovim prozorima, što ću sa nekim momcima ponovo deliti svlačionicu i parket. Iskren da budem, jako lepo je raditi u takvoj atmosferi i vi ste posvećeniji i lepše se osećate na parketu kada je takva situacija. Jedva čekam da se nadmećemo na treninzima".

Imali umora kod vas.

"Nije da nema, ali kao što sam rekao sve ostavljamo iza sebe maksimalno smo fokusirani na ovo što nas čeka. U reprezentaciji smo svi u prvom planu, sve nam je obezbeđeno da se osečamo dobro".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu