Nova vest
Košarka 17

27.5.2024.

8:00

Dončić upozorava: Ništa nije gotovo, neće se predati! VIDEO

Još jednom sjajnom partijom Luka Dončić je doveo Dalas na prag finala NBA.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Punih 13 godina franšiza iz Teksasa čeka na tu priliku, a posle 3-0 protiv Minesote, malo je onih koji veruju da Timbervulvsi mogu da preokrenu u svoju korist.

I istorija govori nasuprot tome, jer nijednoj ekipi u plej-ofu nije pošlo za rukom tako nešto.

Dončić, koji je kao i Kajri Irving postigao 33 poena, pokušao je posle meča da spusti euforiju koja je nastala posle pobede od 116:107.

"Kažemo, samo još jedna, potrebna nam je još jedna pobeda. Ništa nije gotovo. Imaju sjajan tim, tako da ništa nije gotovo. Moramo do još jedne pobede, i ako je uspemo u tome, onda nas čeka odmor", kaže Dončić.

Luka je upitan da opiše kako je to kada se vodi sa 3:0.

"Ne znam šta da kažem, ali osećaj je sjajan. Moramo da mislimo na sledeći meč. Moramo da igramo sa istim mentalitetom. Neće se predati. Nema šanse! Moramo da se pripremimo za sledeći susret", izjavio je Dončić.

Pohvalio je Kajrija Irvinga i njegovih 33 poena.

"Zato ga neki zovu, 'gospodin Četvrta četvrtina, zar ne? Rođen je za tu situaciju. Za klač situacije. Tako da je na nama samo da mu dodamo loptu. Neverovatno je što ga imamo u timu. Učiti od njega svakog dana, uvek nosi pozitivnu energiju", dodao je Dončić.

Činjenica da su igrači Minesote obratili posebnu pažnju na Dončića, po njemu, dala je šansu drugima.

"Pokušavaju da dupliraju na meni celu utakmicu. Na Irvingu isto, ali to nas čini boljim. Svako ima loptu, svi igraju. Ovo je zadivljujuća pobeda. Došli smo do ivice i postizali smo koševe", zaključio je slovenački košarkaš. 

Podeli:

Komentari 17

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu