Nova vest
Fudbal 7

17.6.2024.

17:15

Kramarić: Želimo pobedu protiv Albanije – kratko i jasno

Napadač Hrvatske Andrej Kramarić rekao je da njegova ekipa protiv Albanije traži pobedu i da su tri boda sa te utakmice Evropskog prvenstva ključna.

Izvor: Beta

Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

"Ne razmišljam o tome koliko bodova potrebno za prolaz, svaka utakmica je najvažnija, iduća je najbitnija. Tražimo pobedu, kratko i jasno. Tri boda su ključna", rekao je Kramarić na konferenciji za novinare u Nojrupinu, prenosi Hina.

Posle poraza od Španije (3:0) u prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva, Hrvatska će u sredu u drugom kolu igrati protiv Albanije.

Kramarić je kazao da su igrači razgovarali međusobno nakon utakmice sa Španijom, ali i da su brzo okrenuli Albaniji.

"Razgovarali smo međusobno, nije to bilo tako loše kao rezultat. To je fudbal, nije to bilo tako kritično kako se piše. Ta tema nas više ne zanima, fokus je na sledećoj utakmici", rekao je on.

Hrvatska je bila u sličnoj situaciji i na poslednjem Evropskom prvenstvu kada je izgubila od Engleske, ali je ipak prošla grupu.

"Igramo svaki treći, četvrti dan, nekada ti fudbal daje, a nekad uzima. Voleli bismo da se ova grupna faza završi na najlepši način. Pokušaćemo da ostanemo što duže na turniru, da uživamo u ovom okruženju i podršci. Bilo bi šteta da ne iskoristimo domaće prvenstvo", naveo je napadač Hofenjahma.

Kramarić je istakao da očekuje dobro organizovanu i motivisanu Albaniju.

"Gledali smo njihovu utakmicu sa Italijom, biće to slična utakmica. Organizovano će se braniti, a mi ćemo tražiti zone u kojima možemo da budemo opasni. Oni će biti 300 odsto motivisani, neće biti laka utakmica. Teško je probiti defanzivnog protivnika, strpljenje će biti jako važno", rekao je on.

Utakmica Hrvatska – Albanija na programu je u sredu od 15.00 u Hamburgu.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla spremio iznenađenje? FOTO

Čini se da je Tesla Model Y "Juniper" primećen u Kaliforniji, što je ponovo izazvalo govorkanja da proizvođač automobila priprema redizajn svog popularnog električnog SUV-a.

B92

12:32

17 h

Novo Sport Video Menu