Nova vest
Košarka 38

27.5.2024.

7:40

Dončić i Irving nezadrživi – Dalas spremio "metlu" Minesoti VIDEO

Luka Dončić i Kajri Irving doveli su Dalas na prag plasmana u finale NBA.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Dalas je u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa na Zapadu pobedio Minesotu sa 116:107 i tako poveo sa velikih 3-0 u seriji.

Nijedan tim nije uspeo da se oporavi posle 3-0, pa tako i Timbervulvse očekuje gotovo nemoguća misija, ali ostaje da vidimo kakav će biti rasplet, pošto se četvrti meč igra takođe u Dalasu, u sredu od 02.30.

Teksašani 13 godina čekaju na NBA finale i čini se da su jednom nogom već u njemu, posebno ako Dončić i Irving budu odigrali ovako i u narednoj utakmici.

Zabeležili su identičan broj poena, po 33, Dončić je tome dodao sedam skokova, pet asistencija i isto toliko ukradenih lopti, dok je Irving imao tri skoka, četiri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Tok meča je bio takav da su Maveriksi na poluvremenu bili na +8 (60:52), ali se ta prednost istopila u trećoj četvrtini.

Minesota je čak u dva navrata uspela i da povede sa košem razlike, da bi se u poslednjih 12 minuta ušlo izjednačeno, 87:87.

Presudila je odlična serija Dalasa u poslednjih pet minuta, napravili su seriju od 14:3 i tako završili posao.

Trojka Irvinga na 67 sekundi pre kraja definitivno je prelomila, jer je Dalas tada poveo sa 111:105 i Minesota nije imala odgovor na tako nešto.

Hendikep za Dalas može da predstavlja povreda centra Derika Lajvlija, koji je zadobio povredu vrata u drugoj četvrtini pošto ga je u duelu za loptu Karl-Entoni Tauns udario kolenom u glavu.

Džons je pre izlaska sa terena postigao 11 poena, dok je Pi Džej Vošington dodao 16.

Sa druge strane, Entoni Edvards bio je najefikasniji sa 26 poena, Majk Konli je postigao 16, Džejden Mekdanijels poen manje, a Karl-Entoni Tauns i Naz Rid po 14. 

Podeli:

Komentari 38

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 38

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu