Zbog Jokića gledanost NBA u Srbiji porasla 200%

Uspon NBA igrača iz Evrope, poput Adetokumba, Dončića i Jokića, doveo je do značajnog rasta gledanosti na glavnim tržištima u Evropi tokom tekuće sezone.

Izvor: MT

Subota, 20.02.2021.

11:40

Zbog Jokića gledanost NBA u Srbiji porasla 200%
Foto: Profimedia

"Zaista smo zadovoljni zbog onoga što vidimo u Evropi", rekao je za Rojters Met Brabants, prvi potpredsednik za distribuciju globalnih sadržaja i medije u NBA.

"Videti opšti porast gledanosti i prodaje League Passa na svim tržištima, posebno velikim, kao što su Španija, Italija i Ujedinjeno kraljevstvo (Velika Britanija i Severna Irska), zaista govori o "dobrom zdravlju" košarke."

Fascinacija igračima kao što su dvostruki MVP Lige , "Greek Freak" Adetokumbo, odlični strelac, Slovenac Dončić, i senzacija iz Srbije, Nikola Jokić, doveli su do povećanja gledanosti u Ujedinjenom Kraljevstvu (+ 72%), Italiji (+ 32%) i Španiji (+ 17%) , dodao je Brabants.

Izvanredni napredak i sjajne partije prve zvezde Denvera Nagetsa, srpskog reprezentativca Nikole Jokića, koji je ove sezone nesumnjivo prvi kandidat za najboljeg centra lige, rezultirali su povećanjem gledanosti NBA u Srbiji od čak 200%.

Gledajući unapred , NBA očekuje dalji rast gledanosti širom sveta kada se najbolji igrači Lige budu takmičili za svoje zemlje na Olimpijskim igrama u Tokiju ovog leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: