Još jedna sramna partija Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa su se obrukali u trećem meču prve runde plej-ofa Zapada protiv Jute.

Izvor: LN

Petak, 21.08.2020.

21:30

Još jedna sramna partija Denvera
Photo by Ashley Landi-Pool/Getty Images

Juta je drugu utakmicu zaredom slavila veoma laku pobedu, ovog puta rezultatom 124:87.

Džez je poveo sa 2-1 u seriji, a naredni meč se igra u noći između nedelje i ponedeljka, od 3.00.

Nikola Jokić je u napadu pokušavao da razigra saigrače i kreira poene, ali je u odbrani bio izuzetno loš.

Somborac je meč završio sa 15 poena (6/13), pet skokova, šest asistencija, jednu blokadu i dve izgubljene lopte.

Ekipi Majkla Melouna ponovo su falili Vil Barton i Geri Heris, dok se Juti vratio Majk Konli, ali nije – i neće do kraja plej-ofa – Bojan Bogdanović.

Jokić je nezainteresovano ušao u meč i prvi poen je postigao tek u šestom minutu utakmice, a odbrane nisu bile adut ni jedne ni druge ekipe na startu.

Nagetsi su očajnu odbranu iz druge utakmice preneli u treću, a Juta je nastavila da je eksploatiše, pogotovo u pik-en-rol igri.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOGA.
Photo by Mike Ehrmann/Getty Images
Formalni domaćin je lako došao do dvocifrene prednosti, a ono što je najviše bilo neprijatno je samo 14 postignutih poena u prvoj deonici za tim iz Kolorada.

Već na samom startu druge četvrtine Jutina prednost je značajno porasla, posle tri vezane trojke u tri napada, od čega su dve bile delo Konlija.

Jokić je malo odmorio i odmah se vratio, ali ništa nije mogao Rudiju Goberu koji je sredinom druge deonice već imao 20 poena i deset skokova.

Denver je mini-serijom uspeo da smanji na "samo" 17 poena zaostatka, što i nije delovalo toliko loše s obzirom da je par minuta ranije bilo i +25.

Jokić je pokušavao u trećoj četvrtini da pokrene svoju ekipu, ali je u nedostatku boljih opcija krenuo da "na silu" šutira, i promašuje.

Razigravanje saigrača nije bila neka opcija s obzirom da saigrači nisu hteli da budu razigrani, dok je potpuno druga "priča" bila na drugoj strani terena. Konli, Mičel i Gober su nastavili da potpuno dominiraju na obe strane terena, pa je prednost na kraju treće deonice iznosila 32 poena.

Denver je i drugi meč zaredom izgubio praktično na poluvremenu, a "garbidž" tajm je počeo i pre završetka treće deonice.

Rezervisti su "odradili" posao do kraja meča, a starteri su mogli i da odspavaju u svlačionicama pre do završetka utakmice.

Rudi Gober je dominirao sa 24 poena (11/15) i 14 skokova, a povratnik Majk Konli je bio izvanredan sa 27 poena (9/13) i četiri asistencije.

Donovan Mičel je imao 20 poena i samo jednu asistenciju, dok je Džordž Niang dodao 16 poena.

Pored Jokića jedini dvocifreni u ekipi Nagetsa bili su Džamal Marej sa 12 poena (5/16), a dodao je i pet skokova i šest asistencija, i Bol Bol koji je dodao 11 poena u "garbidž tajmu".

Po osam poena imali su Tori Kreg i Pol Milsap.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

337 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: