"Darko je prihvatio ulogu, sa Melom nikada ne bismo osvojili titulu"

Ben Valas, nekadašnji centar Detroit Pistonsa, smatra da su iz ove franšize napravili dobar potez što su draftovali Darka Miličića pre Karmela Entonija.

PTIzvor: B92
Podeli

Karmelo Entoni je pre nekoliko dana izjavio kako bi osvojio dva ili tri prstena sa Detroitom da su izabrali s drugog mesta na Draftu.

Na čuvenom Draftu 2003. godine Lebron Džejms je biran s prvog mesta, svi su očekivali da će popularni Melo biti drugi izbor, ali su se Pistonsi odlučili za Srbina.

Iako Miličić kasnije u karijeri nije opravdao zvanje drugog pika na jednom od najboljih draftova u istoriji, Valas smatra da je Darko igrao važnu ulogu u osvajanju titule.

"Sa Melom, iskreno, mislim da nikada ne bismo osvojili titulu", rekao je Ben Valas za "120 Watts podcast".

Nekadašnji centar Detroit Pistonsa smatra da bi se draftovanjem Karmela Entonija poremetila hemija unutar ekipe.

"Melo je želeo odmah da igra. To je moglo da nam poremeti hemiju koju smo imali unutar ekipe", kazao je i dodao:

"Ali, draftovanjem Darka... Darko je bio dečko koji je došao i rekao: 'Znam da nisam još spreman da igram u ovom timu'. Prihvatio je ulogu u ekipi i radeći to on nam je dozvolio da rastanemo iz dana u dan. I na kraju smo osvojili titulu".

Detroit je u sezoni 2003/2004 osvojio poslednju titulu i to sve na krilima sjajne timske košarke.

"Da je Darko došao i rekao 'želim da igram i moram da igram'. Onda bi zvao svog agenta, agent bi zvao čelne ljude, Darko bi pričao s medijima, potom bi mediji nama počeli da 'skaču za vrat'".

"Da smo uzeli Mela, Tejšon (Prins) nikada ne bi postao igrač kao što jeste", rekao je Valas i dodao kako su Pistonsi osvojili titulu zbog jedne od najboljih blokada u istoriji, a koju je upravo udario Prins.

strana 1 od 49 idi na stranu