Evropska konferencija u NBA? Silver: Ne želim da "razredim" talenat

Košarka konstantno raste i razvija se, što u Evropi što u Americi, ali da li je realno to da najbolji timovi na svetu konačno igraju zajedno?

Izvor: LN

Petak, 18.01.2019.

12:23

Evropska konferencija u NBA? Silver: Ne želim da
Photo by David Becker/Getty Images

Ekspanzija NBA lige je nešto što je skoro svaki dan u mislima prvog čoveka NBA lige Adama Silvera, ali on ipak misli da smo još daleko od eventualnog spajanja.

Silver je 2015. godine pričao o tome da je za NBA ekspanzija neminovna, ali da je još daleko od iste. Sada, četiri godine kasnije, Silver je imao vremena da dodatno razmisli.

NBA košarka je sve popularnija i popularnija u Evropi, što zbog napretka društvenih mreža i interneta, što zbog sve većeg broja uspešnih Evropljana u toj ligi. Ipak, Silver ne misli da je došlo vreme da se NBA liga spoji sa nekim od najboljih evropskih ekipa.

Prvi čovek NBA je zabrniut zbog "posledica koje bi silna putovanja, vremenske zone i ostale stvari ostavile na samim igračima".

"Sada znamo da veliki broj putovanja i promena u spavanju mogu da rezultuju povredama naših igrača", rekao je Silver za "Business Insider".

Silver navodi da je, ipak, moguće stvaranje Evropske divizije koja bi se takmičila u okviru NBA lige i podsećala na već postojeće konferencije, ali bi ona bila znatno manjeg obima.

"Možda postoji način da imamo Evropsku konferenciju koja bi bila zasebna, a onda putovala i u SAD. Napravili smo napredak u NBA, imamo neke veoma dobre timove ovde", kazao je Silver.

Nacionalna košarkaška asocijacija SAD trenutno ima 30 ekipa i Silver ističe da ne želi da se to promeni. Čak iako bi se promenilo, vrlo je verovatno da bi neke države iz te zemlje dobile šansu pre nego Evropljana.

"Jedan od glavnih problema za ekspanziju, kada bismo imali celu konferenciju u Evropi, jesu sastavi od 15 igrača. To bi značilo da bi ligi moralo da se priključi još 90 igrača (u slučaju od 6 timova), a za to, još uvek, nismo spremni. Ne želimo da 'razredimo' kvalitet NBA talenta. Moj fokus je na ligi od 30 ekipa", jasan je Silver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: