Petak, 20.07.2018.

11:00

Tander uštedeo desetine miliona trejdom Karmela

U četvrtak uveče potvrđeno je da će Oklahoma Siti Tander trejdovati Karmela Entonija, koji će preko Atlante verovatno stići u Hjuston Rokitse.

Izvor: B92

Tander uštedeo desetine miliona trejdom Karmela
Photo by Kirk Irwin/Getty Images

Kako javja Adrijan Vojnarovski, Hoksi će odmah otpustiti Entonija, jasno stavljajući do znanja ovim potezom da će budućnost franžize iz Džordžije biti poverena petom piku sa ovogodišnjeg drafta Treju Jangu.

Jedan od najboljih poentera u istoriji lige stigao je prošle godine u Oklahomu, ali se nije najbolje snašao u društvu Pola Džordža i Rasela Vestbruka, ali je iskoristio opciju iz ugovora da sebi obezbedi 27 miliona dolara.

Međutim, ni Tander neće mnogo žaliti jer će uspeti da uštedi veliku svotu novca – iako je mogla 0da sačuva 107 miliona bez "provizije" za Mela, "mrtvog novca" koji ne može da se izbaci iz ‘seleri kepa’, franšiza iz oklahome će imati profit.

Prema informacijama američkih medija, njihov porez na luksuz spašće sa 150 na 88,8 miliona dolara, što znači da su uspeli da sačuvaju 62 miliona američkih novčanica. Takođe, uštedeće i 11 miliona na ugovoru Denisa Šredera vrednom 15,5 miliona, ali i na minimalcu Timotija Luvavu-Kabaroa, nekadašnjeg člana Mega Bemaksa (milion i po).

Šreder će tako na godišnjem nivou u sledeće tri sezone dobijati pet, a Tander mora da plati Entoniju tri puta po devet miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: