Hardenu "najteži" ugovor – 228 miliona dolara!

Bek Hjuston Rokitsa Džejms Harden postaće najplaćeniji košarkaš na svetu, produžiće ugovor na još četiri godine za 228 miliona dolara.

Izvor: AK

Subota, 08.07.2017.

23:02

Hardenu
Foto: Getty images

Kako prenosi ESPN, Harden sa Rokitsima ima ugovor na dve godine za 59 miliona, a ekstenzija na četiri do leta 2023. vredi dodatnih 170.

"Brada" je iskoristio novi kolektivni ugovor koji omogućava superzvezdama da produže ugovore pre nego što uđu u poslednju godinu aktuelnog.

Harden je prošle sezone prosečno beležio 29,1 poena uz 11,2 asistenciaj i 8,1 skokova po utakmici, ali mu je izmakla nagrada MVP koja je otišla u ruke Rasela Vestbruka. Bio je drugi strelac i prvi asistent lige, a zabeležio je 64 dabl-dabl i 22 tripl-dabl nastupa tokom sezone.

"Hjuston je moj dom. Vlasnik Leski Aleksander je pokazao punu posvećenost pobeđivanju, a moji saigrači i ja ćemo nastaviti da radimo na tome da budemo sve bolji i bolji i borimo se za titulu", rekao je Harden.

Rokitsi su nedavno doveli Ol-star plejmejkera Krisa Pola, a spekuliše se da pokušavaju da naprave trejd u kojem bi dobili i Karmela Entonija.

U Hjuston je stigao i defanzivni specijalista Pi Džej Taker koji je potpisao na četiri godine za 32 miliona dolara, astigao je na insistiranje Pola, koji mu je najbolji prijatelj iz juniorskog perioda u Severnoj Karolini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: