Hit nastavlja dominaciju na zapadu

NBA šampion Majami Hit ostvario je šestu uzastopnu pobedu nadigravši u LA Lejkerse 101:95 u Božićnoj noći.

Izvor: AK

Četvrtak, 26.12.2013.

01:00

Default images

Seriju sjajnih partija nastavio je Dvejn Vejd sa 23 poena (11/17 iz igre), 7 asistencija, 6 skokova i 2 ukradene lopte.

Majami je sjajno šutirao iz igre (41 od 80) u petom trijumfu u nizu protiv Lejkersa za Božić, za nastavak perfektnog učinka protiv rivala za zapada (19-0).

Vejda je najbolje pratio Kris Boš sa 'dabl-dablom' od 23 poena i 11 skokova, dok je LeBron Džejms ubacio 19 poena uz 8 skokova.
Beta/AP
Najbolji u trećem porazu Lejkersa u nizu bio je ponovo rezervista Nik Jang sa 20 poena, od čega 12 u trećem periodu. Džodi Miks je dodao 17, dok je Pau Gasol imao po 13 poena i skokova.

Lejkersi su i dalje bez poređenog Kobija Brajanta koji je prvi put posle 15 godina u nizu propustio Božićni meč. Van tima zbog povreda i dalje su Stiv Neš i Stiv Blejk.

Lejkersi su i pored slabog šuta (33 od 79) dobro parirali šampionu ne dozvolivši mu da nijednom da prednost poveća na više od deset poena razlike.
Beta/AP
Posle koša Janga za 83:83 Hit pravi seriju 13:5, ali se LA vraća na 96:92 minut i po pre kraja. Međutim, Vejd akrobatskim polaganjem na drugi obruč i Džejms sa penala rešavaju meč.

Majami je i dalje drugi na Istoku sa skorom 22-6 i pobedom manje od Indijane, dok su Lejkersi tek 12. na Zapadu sa 13-16, što je deset pobeda iza lidera Portlanda i Oklahoma Sitija.

Tokom tradicionalnog Božićnog specijala pobede su ostvarili Čikago Bulsi i Oklahoma Siti Tander, a tokom noći se igraju još dva sjajna meča: San Antono Spars – Hjuston Rokits i Golden Stejt Voriors – LA Klipers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: