Čabarkapa u Golden Stejtu!

Izvor: B92, zvanicni sajt

Utorak, 04.01.2005.

01:45

Default images

Žarko Čabarkapa od danas je član Golden Stejt Voriorsa. Finiks Sansi trejdovali su 17. pika sa drafta 2003. godine u zamenu za dva buduća pika druge runde (uslovni 2005. i bezuslovni 2009. godine), a umesto njega aktivirali centra Džejka Voskula, koji je zbog operacije slepog creva 10. decembra propustio 11 mečeva.
Finiks Sansi trenutno su tim sa najboljim skorom u NBA ligi (26-4), ali Čabarkapa je ove sezone imao izuzetno tešku konkurenciju na svojoj poziciji, tako da je u prvom razgovoru za medije posle trejda, rekao da je zadovoljan što napušta Arizonu i seli se u Ouklend.

"Ja više volim da kažem San Francisko, nekako lepše zvuči", rekao je u šali Čabarkapa, a onda nastavio: "U Finiksu nisam dobio pravu šansu ove sezone, odigrao sam bukvalno deset minuta za više od dva meseca i nisam bio zadovoljan statusom u klubu. Još ranije tokom sezone tražio sam od ljudi iz kluba da me trejduju ako misle da ne mogu da se izborim za neku ozbiljniju minutažu, ali nisu hteli da čuju za to... Sada se to ipak dogodilo i mislim da je ovo svakako bolja situacija za mene. Sigurno je da ću dobiti bolju priliku za dokazivanje, a onda na meni ostaje da je iskoristim".

"Sigurno ću dobiti bolju priliku"

Čabarkapa je otputovao za San Francisko kasno sinoć po istočno-američkom, a tokom razgovora za B92, koji je vođen neposredno pred odlazak iz Finiksa, nije imao mnogo informacija o svom novom klubu.

"Ja sam znao da je trejd u pripremi, ali su mi tek jutros posle treninga rekli da ne putujem sa ekipom u Mineapolis, jer ću biti trejdovan tokom popodneva. Bukvalno pre sat-dva pozvao me je (generalni menadžer Voriorsa) Kris Malin i obavestio da sam sada njihov igrač, rekao mi da imam avion večeras, ujutro pregled i onda sledi put u Boston... Nisam imao vremena ni da odem na internet da vidim kako trenutno igraju, ne znam ni kakav imaju skor, ali večeras bi trebalo da stignem na završnicu utakmice sa Fildelfijom, pa ćemo videti. Ja znam ko su glavni igrači, ali ne znam postavku igre. Međutim... polako, već sutra će sve biti normalno, počeću da upoznajem ekipu i da se uklapam", rekao je Čabarkapa, koji će i u Voriorsima nositi "svoj" dres sa brojem 11.

U saopštenju na zvaničnom internet sajtu Golden Stejt Voriorsa stoji sledeći citat generalnog menadžera Voriorsa, legendarnog Krisa Malina: 

"Veoma smo srećni što smo uspeli da dovedemo mladog i talentovanog košarakša, koji je prošle godine bio u sredini prvog kruga drafta. Sa Žarkom naša ekipa dobija još jednog visokog igrača, čija mladost, potencijal i mogućnost da igra na više pozicija nas intrigiraju. Smatramo da je pred njim u ovoj ligi svetla budućnost", rekao je Malin.     

Čabarkapa će u maju napuniti 24 godine. Odigrao je ukupno 52 utakmice u NBA karijeri, od toga 49 prošle sezone i za prosečno 11,6 minuta imao 4,1 poen i 2 skoka po meču. Ovo prvenstvo započeo je na listi povređenih, a pojavio se u timu Finiksa na samo tri utakmice odigravši ukupno 11 minuta, uz učinak od ukupno 9 poena i 3 skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: