Miroslav Nikolić za B92: "Naš glavni cilj je opstanak"

Nastavljamo seriju intervjua sa trenerima srpskih timova pred start takmičenja u NLB ligi. Posle razgovora sa trenerom FMP Železnika Slobodanom Klipom i trenerom Hemofarma Stevanom Karadžićem, pred vama je intervju sa Miroslavom Nikolićem, trenerom kragujevačkog Radničkog (bivši Lajons). 'Muta' za B92 govori o ambicijama svog tima, promociji mladih igrača, odluci da se iz Vršca pređe u Kragujevac...

Srbija
Podeli

Zbog teške situacije i neizvesnosti u vezi sa opstankom kluba, Radnički nije imao vremena za adekvatne pripreme, a trener Nikolić smatra da bi to mogao biti problem.

"Mi smo dosta radili, ali smo i prilično zakasnili jer smo tim kompletirali u hodu. Doveli smo Vuksanovića i Pantića, ali njih dvojica nisu još spremni jer do sada nisu imali klub i nisu redovno trenirali. Ta pauza od dva meseca verovatno će uticati na njih i zato kažem da moramo u hodu da dižemo formu. Trenutnom formom nisam zadovoljan, ali igraćemo sve bolje kako vreme odmiče. Potrebna nam je još jedna izmena na poziciji centra".

Nikolić je uveren da je Kragujevac pravo rešenje za klub posle odlaska iz Vršca zbog teške finansijske situacije, a navodi i razloge za tako nešto.

"Izbačeni smo iz Vršca, iz hale i iz stanova, tako da sam morao da reagujem. Bilo je pregovora sa Novim Sadom, ali mislim da smo napravili pravi potez dolaskom u srce Šumadije. Nisam pogrešio jer Kragujevac je željan kvalitetnih utakmica u Jadranskoj ligi. Profesionalno i kvalitetno ćemo raditi kako bismo stvorili još igrača odavde. Moja zamisao je bila da ne puštamo više igrače po drugim klubovima, nego da oni imaju uslove za razvoj ovde u Kragujevcu".

'Muta' je poznat po svom radu sa mladim igračima, a od koncepta koji promoviše mlade i talentovane košarkaše ne odustaje ni u Radničkom.

"Smatrao sam da su nam potrebna dva-tri iskusna košarkaša, zato smo doveli Pantića i Vuksanovića. Ipak, ja sam želeo mlad tim jer to je moj princip rada, oduvek sam forsirao mlade igrače – Milenka Tepića, Stefana Markovića... Uvek sam voleo izazove, da nekada i po cenu lošijih rezultata promovišem mlade igrače. Oni su dali svoj maksimum i njima sam zadovoljan, mada mislim da bi tokom godine mogli još više da napreduju", kaže Nikolić i apostrofira one od kojih se najviše očekuje:

"Za sada su naši glavni 'pikovi' od mladih košarkaša Filip Šepa (1990, 196 cm, bek) i Dragan Milosavljević (1989, 198 cm, bek). iz Kruševca. Oni su veliki potencijali, ali ima još dobrih mladih igrača i imamo dobru školu košarke".

Nikolić već ima viziju igre Radničkog, ali svestan je da neće biti lako sprovesti je u delo.

"Želeo bih da igramo što modernije – čvrsto u odbrani i raznovrsno u napadu. Još nisam u potpunosti zadovoljan i biće dosta teško, ali cilj nam je da u toku godine stvorimo prepoznatljiv, evropski stil igre. Treba da imamo što više kontranapada i kolektivnom igrom da dođemo do rezultata. Ne volim kada 'iskaču' pojedinci jer više nema tako kvalitetnih košarkaša kao ranijih godina".

Trener Radničkog kaže da je Jadranska liga veoma jaka i shodno tome određuje ambicije svog tima.

"Mi smo najmlađi tim u NLB ligi i glavni cilj nam je opstanak u ligi. To je preduslov da kroz učešće u nacionalnom šampionatu ponovo obezbedimo mesto na Jadranu. Videćemo kad počne sezona kakve ćemo rezultate postizati i nadam se najboljem".

Na startu takmičenja Radnički putuje u Vršac na gostovanje Hemofarmu, a meč počinje u subotu od 18 časova.

"Ima dosta kvalitetnih ekipa – Partizan, Cibona, Zadar, a naš prvi rival je Hemofarm. U Vršcu je moja selekcija, dosta godina su zajedno i uigrani su, mladi igrači koje sam forsirao sada su stasali i iskusniji su. Mi smo realno za drugi deo tabele, tako da na tako teškim gostovanjima kao što je u Vršcu nemamo prevelikih ambicija, ali pokušaćemo da iznenadimo nekoga u Kragujevcu".

Sportski intervju

Karabatić za B92: "Tek ću da budem najbolji"

Stručnjaci ga smatraju najkompletnijim rukometašem današnjice. Rođeni Nišlija je skroman i kaže da ne misli da je najbolji već tek namerava to da postane. Francuski reprezentativac srpsko-hrvatskog porekla Nikola Karabatić govori za B92 o ponovnom dolasku u Srbiju, priznanjima koja dobija, ambicijama...

Sportski intervju utorak 27.10. 19:21 Komentara: 6

Ikodinović za B92: "Neviđen uspeh"

Generalni direktor VK Vojvodina Danilo Ikodinović u intervjuu za B92 nije krio oduševljenje plasmanom svog kluba u Evroligu prvi put u istoriji. Vojvodina je u nedelju u Atini pobedila domaći Vuljegmeni i tako se našla među najboljih 16 timova u Evropi zajedno sa Partizanom. To je prvi put u istoriji naše zemlje da dva kluba učestvuju u najjačem evropskom takmičenju.

Sportski intervju nedelja 25.10. 19:17 Komentara: 14

Duško Vujošević za B92: „Titule nas ne opterećuju“

Seriju intervjua sa trenerima srpskih timova u NLB ligi završavamo razgovorom sa trenerom branioca trofeja Partizana, Duškom Vujoševićem. Vujošević je u razgovoru za B92 pričao o tome sa kakvim ambicijama i pod kakvim uslovima ’crno-beli’ ulaze u predstojeću sezonu. Trener Partizana pričao je i o turneji njegove ekipe po SAD, gde su se ’crno-beli’ sastali sa NBA ekipama Denverom i Finiksom, kao i o tome kakav je to značaj imalo za mladi tim šampiona NLB lige i Srbije. Vujošević je takođe objasnio da se Partizan ne nalazi pod bremenom favorita i da opterećivanje trofejima prepušta ostalim ekipama.

Sportski intervju petak 9.10. 17:01 Komentara: 37

Aco Petrović za B92: "Borićemo se za svaku loptu"

Vreme polako protiče i sve je manje vremena do starta devete sezone Jadranske lige u kojoj će Srbija ove godine imati pet predstavnika. Posle razgovora sa trenerom FMP Železnika Slobodanom Klipom, trnerom Hemofarma Stevanom Karadžićem i trenerom Radničkog Miroslavom Nikolićem, sada možete da pročitate intervju sa novim trenerom Crvene zvezde Acom Petrovićem. O ciljevima u novoj sezoni, postavci igre, povredama, već pridošlim i potencijalnim pojačanjima Petrović za B92 govori posle nešto više od dve sedmice na čelu kluba.

Sportski intervju petak 9.10. 02:24 Komentara: 13

Stevan Karadžić za B92: 'Iskusniji smo nego prošle sezone'

Do početka nove sezone u NLB ligi ostala su još četiri dana, a Srbija će ove godine imati pet predstavnika – Partizan, Crvenu zvezdu, Hemofarm, FMP Železnik i Radnički (bivši Lajons). Seriju intervjua sa trenerima srpskih klubova na Jadranu nastavljamo razgovorom sa Stevanom Karadžićem, trenerom vršačkog Hemofarma. Karadžić je za B92 pričao o novim igračima u timu, odrađenim pripremama, nosiocima igre u narednoj sezoni, šansama u Evrokupu i favoritima u NLB ligi.

Sportski intervju utorak 6.10. 23:50 Komentara: 10

Slobodan Klipa za B92: "Imam veoma talentovan tim"

Do početka nove sezone u NLB ligi ostalo je još pet dana, a Srbija će ove godine imati pet predstavnika – Partizan, Crvenu zvezdu, Hemofarm, FMP Železnik i Radnički (bivši Lajons). Seriju intervjua sa trenerima srpskih klubova na Jadranu započinjemo razgovorom sa Slobodanom Klipom, trenerom FMP-a. Klipa za B92 govori o pripremnom periodu, potencijalu svoje ekipe, stilu igre koji planira da forsira, ali i o tome kako drugi klubovi uzimaju igrače koje FMP ’stvori’.

Sportski intervju utorak 6.10. 01:06 Komentara: 11