Nova vest
Fudbal 0

6.3.2024.

9:55

Legendarni fudbaler je beskućnik: Sada sam tužni pijanac

Čuveni engleski fudbaler Pol Gaskojn još jednom se osvrnuo na teške trenutke kroz koje prolazi.

Izvor: Klix.ba

EPA/ETTORE FERRARI

Gaskojn se već godinama bori sa alkoholizmom, zbog kojeg je izgubio sve, čak i dom.

Otišao je na rehabilitaciju po sedmi put i pokušaj odvikavanja od alkohola te je boravio u klinici u Sautemptonu gde je mesečno plaćao 6.000 funti.

"Nakon što sam otišao na prvi sastanak anonimnih alkoholičara, napravio sam 12 koraka, a jedan od njih je bio da upoznam osobu koju krivim za svoje probleme i da je upoznam, ta osoba sam bio ja sam", rekao je Gaskojn i dodao:

"Bio sam srećni pijanac, ali nisam više, sada sam tužan pijanac. Ne izlazim da pijem već pijem kod kuće. Ljudi znaju Pola Gaskojna, ali ‘Gazu’ niko ne zna. Čak ni ja sam nekada. Mislim da nisam izneverio nijednog trenera, igrače ili navijače. Ako sam ikoga izneverio, to sam bio ja sam".

Pošto nema dom, živi kod agenta Kejti Dejvis.

"Nazvao sam Kejti u novembru pre nekoliko godina i počeo da plačem zbog onoga što sam uradio sebi i drugim ljudima. Bio sam u zatvoru i na rehabilitaciji, šmrkao sam kokain sa daske na wc šolji i još mnogo toga. Sada živim kod nje u stanu".

Gaskojn je u karijeri igrao za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžers, Midlzbro, Everton, Barnli, Tijanmu u Kini, te niželigaša Boston junajted.

Za reprezentaciju je odigrao 57 utakmica i postigao 10 golova.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu